VIDEO: Infernul din Grecia, în care sunt pompierii români!

Este o luptă contracronometru dusă în aceste zile de pompierii care încearcă să stingă incendiile devastatoare din Portugalia, Spania, Grecia, Marea Britanie sau Spania.

Flăcările uriaşe mistuie în continuare, sute de mii de hectare de teren, în special în zone împădurite, şi ameninţă să se extindă la casele localnicilor.

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ în România! Premierul instituie Celula de criză!

Zeci de pompieri din România, sunt de mai bine de o săptămână în Grecia, unde ajută la lichidarea incendiilor.

“Încă de ieri și pe tot parcursul nopții, membrii modului național de stins incendii de pădure au acționat în sprijinul autorităților elene și a comunităților afectate, pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona Penteli, din Nord-Estul Atenei. În condiții extreme generate de vântul puternic și temperaturi ridicate, colegii noștri au reușit protejarea și stingerea flăcărilor care amenințau aproximativ 50 de locuințe”, transmite IGSU.

Totodată, echipajele au asigurat protejarea și stingerea focarelor extinse pe versanții din împrejurimi și care au cuprins o suprafață de peste 10 km pătrați.

Misiunile vor continua, prioritară fiind protejarea persoanelor și locuințelor aflate în calea flăcărilor.

“Toate misiunile sunt efectuate sub coordonarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate, care stabilește zonele de intervenție ale modulului național specializat de stins incendii. Mult succes dragi colegi și sincere aprecieri pentru efortul depus!”, transmite IGSU.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de caniculă, în Timiş, în acest weekend! Temperaturile vor ajunge şi la 40 de grade!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.