Skip to main content

ALERTĂ în România! Premierul instituie Celula de criză!

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile fac ravagii în mai multe ţări din Europa, iar aici se încadrează şi România.

Ferită de incendiile devastatoare care mistuie sute de mii de hectare de teren în Portugalia, Spania, Franţa sau Marea Britanie, ţara noastră este grav afectată de secetă.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de caniculă, în Timiş, în acest weekend! Temperaturile vor ajunge şi la 40 de grade!

Culturile se usucă pe câmpuri, iar producătorii agricoli anunţă pagube uriaşe, în special la cereale.

În acest context, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunţat în urmă cu puţin timp, instituirea Celulei de Criză, care va funcţiona chiar de mîine.

“Se va transmite către toate Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi, desigur, către toate instituţiile guvernamentale, un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea, cât şi măsuri de prevenire a efectelor provocate de temperaturile ridicate. În felul acesta, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va voordona activitatea la nivel national. Împreună cu celelalte ministere vom lua măsuri de informare a populaţiei, dar şi de coordonare a activităţilor cu organizaţiile neguvernamentale şi cele de voluntari, pentru identificarea persoanelor vulnerabile şi stabilirea de măsuri pentru sprijinul acestora”, a declarat premierul, Nicolae Ciucă.

În acelaşi context, Ciucă a cerut înfiinţarea a cât mai multe Puncte de prim ajutor.

Potrivit ANM, de mâine, temperaturile vor creşte din nou, iar vineri vor ajunge, în vestul ţării, până la de grade Celsius la umbră.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, ceea ce înseamnă un disconfort termic accentuat.

CITEŞTE ŞI: UVT, în topul mondial al universităţilor, pe domeniul Fizică!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.