Skip to main content

ALERTĂ în România! Premierul instituie Celula de criză!

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile fac ravagii în mai multe ţări din Europa, iar aici se încadrează şi România.

Ferită de incendiile devastatoare care mistuie sute de mii de hectare de teren în Portugalia, Spania, Franţa sau Marea Britanie, ţara noastră este grav afectată de secetă.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de caniculă, în Timiş, în acest weekend! Temperaturile vor ajunge şi la 40 de grade!

Culturile se usucă pe câmpuri, iar producătorii agricoli anunţă pagube uriaşe, în special la cereale.

În acest context, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunţat în urmă cu puţin timp, instituirea Celulei de Criză, care va funcţiona chiar de mîine.

“Se va transmite către toate Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi, desigur, către toate instituţiile guvernamentale, un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea, cât şi măsuri de prevenire a efectelor provocate de temperaturile ridicate. În felul acesta, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va voordona activitatea la nivel national. Împreună cu celelalte ministere vom lua măsuri de informare a populaţiei, dar şi de coordonare a activităţilor cu organizaţiile neguvernamentale şi cele de voluntari, pentru identificarea persoanelor vulnerabile şi stabilirea de măsuri pentru sprijinul acestora”, a declarat premierul, Nicolae Ciucă.

În acelaşi context, Ciucă a cerut înfiinţarea a cât mai multe Puncte de prim ajutor.

Potrivit ANM, de mâine, temperaturile vor creşte din nou, iar vineri vor ajunge, în vestul ţării, până la de grade Celsius la umbră.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, ceea ce înseamnă un disconfort termic accentuat.

CITEŞTE ŞI: UVT, în topul mondial al universităţilor, pe domeniul Fizică!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.