ALERTĂ în România! Premierul instituie Celula de criză!

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile fac ravagii în mai multe ţări din Europa, iar aici se încadrează şi România.

Ferită de incendiile devastatoare care mistuie sute de mii de hectare de teren în Portugalia, Spania, Franţa sau Marea Britanie, ţara noastră este grav afectată de secetă.

CITEŞTE ŞI: Cod portocaliu de caniculă, în Timiş, în acest weekend! Temperaturile vor ajunge şi la 40 de grade!

Culturile se usucă pe câmpuri, iar producătorii agricoli anunţă pagube uriaşe, în special la cereale.

În acest context, premierul României, Nicolae Ciucă, a anunţat în urmă cu puţin timp, instituirea Celulei de Criză, care va funcţiona chiar de mîine.

“Se va transmite către toate Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi, desigur, către toate instituţiile guvernamentale, un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea, cât şi măsuri de prevenire a efectelor provocate de temperaturile ridicate. În felul acesta, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va voordona activitatea la nivel national. Împreună cu celelalte ministere vom lua măsuri de informare a populaţiei, dar şi de coordonare a activităţilor cu organizaţiile neguvernamentale şi cele de voluntari, pentru identificarea persoanelor vulnerabile şi stabilirea de măsuri pentru sprijinul acestora”, a declarat premierul, Nicolae Ciucă.

În acelaşi context, Ciucă a cerut înfiinţarea a cât mai multe Puncte de prim ajutor.

Potrivit ANM, de mâine, temperaturile vor creşte din nou, iar vineri vor ajunge, în vestul ţării, până la de grade Celsius la umbră.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, ceea ce înseamnă un disconfort termic accentuat.

CITEŞTE ŞI: UVT, în topul mondial al universităţilor, pe domeniul Fizică!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.