Skip to main content

VIDEO: Începe modernizarea drumului către autostradă, tronsonul prin Dumbrăviţa! Preşedintele CTJ anunţă că nu se va pierde niciun euro din banii europeni

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a semnat contractul pentru modernizarea DJ691, tronsonul 1 care tranzitează localitatea Dumbrăviţa.

Firma Strabag, care lucrează şi pe cel de-al doilea sector, cuprins între centura Timişoarei şi autostrada A1, are la dispoziţie 6 luni pentru a finaliza lucrarea.

Asta înseamnă că şoseaua va fi lărgită la patru benzi spre sfârşitul lunii februarie 2024.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Accident pe Autostrada Vestului! O mașină a intrat în parapet! Șoferul a ajuns la spital

Şi, chiar dacă finanţarea europeană este valabilă până pe data de 31 decembrie 2023, liderul CJT, Alin Nica, dă asigurări că nu se va pierde niciun ban, pentru că lucrările au fost programate astfel încât cele eligibile să fie gata la timp.

„Termenul de finalizare este tot de 6 luni, ca şi pe celălat tronson. Asta înseamnă că depăşeşte 31 decembrie, dar noi mai avem şi cheltuieli neeligibile în proiect şi am gândit execuţia lucrările în aşa fel încât lucrările neeligibile să fie realizate, în cea mai mare parte a lor, după 1 ianuarie 2024, astfel încât să ne concentrăm pe absorbirea tuturor banilor europeni, a tuturor cheltuielilor eligibile şi a lucrărilor care au caracter eligibil până la 31 decembrie şi vom face acest lucru. În consecinţă, nu vom pierde niciun euro din acest proiect. Conform normativelor europene, noi mai putem continua proiectele până la 30 iunie 2024, dar pe finanţarea noastră sau pe acele cheltueli care sunt oricum neeligibile”, a declarat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Ordinul de începe a lucrărilor va fi dat săptămâna viitoare, iar primul pas este relocarea stâlpilor care susţin firele de troleibuz.

Este vorba despre acei stâlpi controversaţi, pe tema cărora Consiliul Judeţean şi Primăria Timişoara au avut discuţii contradictorii, în ultimele luni.

În cele din urmă, s-a găsit o soluţie agreată de toate părţile implicate şi anume ca din cei aproximativ 200 de stâlpi să fie mutaţi doar 69.

CITEŞTE ŞI: SCM Timișoara joacă sâmbătă împotriva celor de la Dinamo, în runda secundă din faza a doua a Ligii Naționale de Rugby!

Dar, chiar şi aşa probleme nu sunt pe deplin rezolvate, pentru că nu s-a găsit o alternativă pentru troleibuzele care vor fi scoase de pe traseu.

Putem reloca stâlpii, dar trebuie găsite soluţii pentru asigurarea continuităţii circulaţiei mijloacelor de transport în comun dar şi a cetăţenilor care tranzitează drumul, părinţii care îşi duc copiii la şcoală, microbuze şcolare. Trebuie o strategie comună. Sunt foarte multe elemente pe care eu nu le am, în momentul de faţă: numărul elevilor care tranzitează drumul, unde sunt şcolile, care sunt punctele, care este media de călători. Trebuie văzut ce efect are întreruperea circulaţiei”, a explicat Cătălin Flămânzeanu, director general – Strabag SA.

Valoarea contractului semnat astăzi este de 23.847.345,66 lei fără TVA, iar tronsonul care va fi extins la patru benzi are o lungime de aproximativ trei kilometri.

În ceea ce priveşte tronsonul 2, care tranzitează comuna Giarmata, lucrările se apropie de final.

„Suntem la un stadiu de aproape 85%. Undeva la mijlocul lunii viitoare începem să turnăm stratul final de asfalt si, prin retragere, vom lucra la montarea elementelor de siguranţă în circulaţie, panouri şi marcaje. Acolo avem cam 50-60 de utilaje şi peste 100 de oameni pe şantier”, mai spune Flămânzeanu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.