Skip to main content

VIDEO: Hoţii pe bandă rulantă, la Checea! Explicaţia halucinantă a primarului prins că a trucat o licitaţie

Legea este făcută pentru a fi încălcată, pentru tandemul Breje-Florea, care conduce, de ani buni, comuna Checea.

După ce fostul primar a fost demis, pentru o serie de ilegalităţi, funcţia a fost preluată de naşul lui, Ionuţ Breje, care a sfidat toate instanţele de judecată şi i-a redat lui Daniel Florea, multe dintre atribuţii.

L-a numit administrator public, astfel că primăria este condusă de aceeaşi oameni, care cheltuie banii publici, după bunul plac.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș organizează ediția 2022 a Finalei Naționale a competiției de idei inovatoare ClimateLaunchpad!

Tandemul Breje-Florea livrează pe bandă rulantă contracte cu dedicație firmelor de casă, iar operațiunile ieșite din cadru legal, se fac față în față, la un spriţ în casa viceprimarului cu atribuţii de primar.

Cel mai recent exemplu îl reprezintă construcţia garajului pentru utilajele din inventarul comunei, o lucrare de 32.000 de euro atribuită către PRODIR AMIR şi ELADEYA.

Prima dintre aceste firme s-a apucat de dirigenţia de şantier, iar cealaltă, de contrucţia propriu-zisă.

La prima vedere, nu pare nicio problemă. Doar că, din disperarea de a pune mâna pe banii checenilor, Breje şi Florea, au uitat să urce lucrarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice așa cum prevede legea.

Cei doi şi-au dat seama că vor fi prinși, abia peste o lună, după ce primarul interimar s-a lăudat pe internet cu începerea lucrărilor.

Mai exact, pe data de 5 iulie la ora 19.00, Breje și-a informat bucuros, prietenii de pe Facebook că şantierul a fost amenajat pe data de 27 iunie.

Şi, ca să fie mai convingător, a postat și două fotografii: una din timpul cofrării şi una cu placa de beton turnată.

După încă trei săptămâni de la această postare şi o lună de la startul lucrării, tandemul Breje-Florea a încercat să dea o aparentă legalitate afacerii necurate şi a postat investiţia pe SEAP.

Demascat de jurnaliştii de la Sursa de Vest, primarul interimar al comunei, susţine că nu a greşit cu nimic.

CITEŞTE ŞI: Avalanşă de migranţi la Timişoara! Zeci de transfugi, ascunşi într-o clădire de lângă gară

Şi asta deşi, conform legii, rolul SEAP este transparentizarea cheltuirii banilor publici şi promovarea concurenţei între operatorii economici.

Asta înseamnă că o investiţie trebuie anunţată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pentru ca toată lumea să vadă cum sunt cheltuiţi banii şi, cel mai important, pentru ca beneficiarul achiziţiei să poată allege oferta cea mai bună.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.