Skip to main content

VIDEO: Flăcări uriaşe, pe un teren agricol! O combină şi un lan de grâu au fost mistuite de un incendiu violent

Canicula care care s-a abătut asupra ţării noastre provoacă incendii şi favorizează propagarea acestora, mai ales în câmp deschis, unde vegetaţia este uscată.

S-a întâmplat şi în localitatea Gepiu din judeţul Bihor, unde flăcări violente au mistuit o combină şi un lan de grâu.

CITEŞTE ŞI: Femei în ipostaze de personalităţi istorice! O expoziţie de neratat, la Muzeul Satului Bănăţean

Focul a pornit, cel mai probabil, din cauza unei defecţiuni a utilajului agricol şi s-a extins cu repeziciune din cauza temperaturilor ridicate care au uscat vegetaţia.

La faţa locului au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri cu dou autospeciale de stingere a incendiilor cu apă şi spumă.

“La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la o combină agricolă și la un lan de grâu, pe aproximativ patru hectare, amenințând să se extindă la o altă cultură de grâu din imediata proximitate a focarelor. Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, reușind, în aproximativ 20 de minute, să stingă focarele și să salveze din calea flăcărilor, cultura învecinată.Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, o defecțiune la utilajul agricol”, transmite ISU Bihor.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, însă pagubele sunt însemnate.

Au ars patru hectare de cultură de grâu, iar utilajul agricol a fost distrus în proporţie de 40%.

CITEŞTE ŞI: Mamografii gratuite, la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, pe baza biletului de trimitere!


.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.