Skip to main content

VIDEO: Descinderi la un clan de ţigani din Timişoara! Primarul, poliţişti locali şi inspectori de la ISC au intrat peste rromii care îşi terorizează vecinii, de două decenii

Acţiune în forţă, în această dimineaţă, când reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, poliţişti locali şi angajaţi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au intrat în curtea imobilului din Piaţa Academician Corneliu Micloşi, nr.3.

Este vorba despre o clădire în care locuiesc o familie de români şi una de ţigani, iar aceasta din urmă încearcă, de 20 de ani, să pună mâna pe tot imobilul.

Zi de zi îşi hărţuieşte vecinii români, pentru ca aceştia să le cedeze, contra unei sume modice, partea lor de clădire.

Cel mai recent scandal a avut loc în urmă cu două săptămâni, când ţiganii au vandalizat maşina familiei Dragoş şi a distrus o cameră de supraveghere.

Imaginile cu scena respectivă au fost făcute publice, în această dimineaţă, de primarul Dominic Fritz.

„Nu m-am simțit protejată de oamenii legii, de 20 de ani am făcut sute de sesizări la Inspecția în Construcții, la Poliție, la Primărie. Nu s-a soluționat absolut nimic. Tot timpul mi-au pașaportat ca să îi dau în judecată. Mă tem pentru viața mea, am fost amenințată eu, copii mei, suntem amenințați cu moartea, de aceea m-am gândit că cel mai bine este să fac public. În urmă cu ani, a intrat (-n.a. un membru al clanului de țigani) și a fluturat un pistol, tot pentru intimidare, alteori ne-a amenințat cu toporul. Fiica mea a vrut să coboare scările, a zis că dacă mai face un pas o omoară, iar ea, de pe scări, a chemat poliția. Deci în decursul anilor ne-au intimidat psihic, verbal, dar acum au ridicat nivelul agresiunii, au început să distrugă bunuri, au spart o oglindă din curte, mi-au spart mașina, nu ne-au lăsat să parcăm, nu ne-au lăsat să ne ținem bicicleta în curte”, a spus Camelia Dragoș.

Pentru că nu au competenţe în astfel de situaţii, reprezentanţii Primăriei au găsit o soluţie ca să ajute familia Dragoş.

Au aflat că ţiganii au modificat structura casei, fără autorizaţie de construcţie, aşa că au putut intra în forţă să verifice dacă lucrurile se adeveresc.

„Ce ne este clar nouă este ca aici sunt mici infractiuni, dar feliate pe atat de multe spețe, vorbim si de teme penale, teme de disciplină in construcții, teme de protecția copilului și doar dacă instituțiile lucrează împreună vom putea rezolva aceste probleme, dar în primul rând avem nevoie de o deșteptare națională, să recunoaștem că încă se întâmplă astfel de lucruri. Victimele, până acum, s-au simțit singure, fără voce și fac acest apel să nu mai tăcem și să aducem toate aceste cazuri la lumina zilei. (…) Nu m-ar mira să găsesc inclusiv informații cum Primăria, în trecut, a fost informată de anumite lucruri, de anumite cazuri și nu a reacționat. Soluția este o mai bună colaborare între instituții, pentru că nici Corleone nu a fost prins cu chestii de mafia, ci a fost prins de ANAF-ul Americii așa că avem și noi nevoie să ne folosim de toate pârghiile legale pentru a stopa acest fenomen. Este foarte interesant  și cum această casă a luat ființă și chiar o să facem niște verificări, ce autorizații de construcție există, dacă această legătură este legală”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Familia de ţigani, vizată de verificări, nu le-a permis organelor de control să intre în casă, astfel că reprezentanţii Primăriei urmează să facă alte demersuri pentru a o sancţiona.

Asta în contextul în care modificările aduse imobilului sunt vizibile din partea de clădire care aparţine familiei Dragoş, unde podea prezintă denivelări în zonele în care au fost demolați pereții de desubt.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.