Skip to main content

Video: Critici dure, faţă de mărirea impozitelor! Primarul din Variaş: Disperarea oamenilor a ajuns la limită!

Discuţiile din coaliţia de guvernare privind majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 50%, revoltă populaţia care oricum se confruntă cu creşteri uriaşe ale preţurilor produselor de bază.

Situaţia nu este văzută cu ochi buni nici de către primari, care au obligaţia de a colecta aceste taxe.

Cei mai revoltaţi sunt edilii localităţilor mici, unde populaţia este oricum greu încercată de facturile care au explodat, în ultima vreme.

CITEŞTE ŞI: Pestă porcină la o fermă din Timiș! Aproape 40.000 de animale vor fi ucise

“E o greşeală fatală să creştem taxele şi impozitele! Nu asta este rezolvarea. Primarul şi Consiliul Local trebuie să aibă grijă de oamenii pe care îi reprezintă în comunitatea respectivă. La oraş, cum e cazul Timişoarei, primarul poate se întâlneşte cu 10% dintre oameni, în timpul mandatului. Noi ne întâlnim şi în campanie şi în timpul mandatului, de sute de ori cu oamenii. Trăim vremuri în care disperarea oamenilor a ajuns la limită. Pur şi simplu, nu mai au soluţii. Vezi oameni cu lacrimi în ochi, când le vine factura de curent”, a declarat Nicu Birău, primarul comunei Variaş, la Sursa de Vest fără Filtru.

Primarul din Variaş ştie din proprie experienţă că nivelul de colectare a taxelor este invers proporţional cu valoarea lor.

Ultima dată când a majorat impozitele, prin 2015, numărul locuitorilor care şi le-au achitat a scăzut drastic, faţă de anul precedent.

CITEŞTE ŞI: Scandal în trafic! Un biciclist a luat la bătaie un şofer

Consideră că Guvernul ar trebui să vină cu soluţii pentru a ajuta oamenii împovăraţi de facturile la utilităţi şi nicidecum să aducă noi majorări.

“Situaţia va fi urâtă, anul viitor. Va fi aruncată pe autorităţile locale. Eu nu pot spune că nu am nevoie să cresc veniturile locale, dar nu în felul acesta. Dacă nu dezvoltăm mediul de investiţii, nu rezolvăm problema (…) Nu vom mai avea investiţii, dar cel puţin voi fi împăcat cu gândul că nu îmi bat joc de oameni”, a mai spus Birău, care nu are de gând să majoreze taxele locale în Variaş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș!

RETIM Ecologic Service informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, din cauza majorării tarifelor de tratare de la DDN Ghizela.

CCIA Timiș organizează o nouă ediție a „Salonului Industriei Ușoare”, chiar înainte de Paște!

Cu ocazia apropierii Sărbătorilor Pascale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează o ediție specială a ”Salonului Industriei Ușoare”.

Criminalul de la Medicină avea discernământ când şi-a măcelărit iubita! Concluziilie psihiatrilor care l-au expertizat pe tânărul de 23 de ani

La o lună de când Andreea Morega, studentă la Universitatea de Medicnă din Timişoara, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit, au venit rezultatele expertizei psihiatrice ale celui care i-a curmat viaţa, la numai 21 de ani.

Sesiune de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, organizată pentru agenții economici din județ, de CCIAT!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, a organizat un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.