Skip to main content

Pestă porcină la o fermă din Timiș! Aproape 40.000 de animale vor fi ucise

Suspiciune de pestă porcină africană la o fermă din localitatea Parța. Virusul a fost confirmat în laboratorul DSV Timiș, însă conform procedurii, au fost trimise probe la București pentru reconfirmare.

Astăzi la Prefectură s-au întrunit de urgență reprezentanți ai DSV, ai Apelor Române, ai Primăriei Parța și ai fermei în cauză.

Chiar am terminat o şedință cu reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare, ai Apelor Române, ai Primăriei Parța şi ai reprezentanților unei ferme de suine. Din păcate, avem o suspiciune extrem de serioasă de pestă porcină africană în Parța. Analizele Direcției Sanitar-Veterinare au confirmat-o. În acest moment, au fost trimise probe la Bucureşti, pentru reconfirmare. Dacă rezultatul va fi acelaşi, voi convoca un Comitet Local de Combatere a Bolilor, în vederea identificării de soluții privind combaterea focarului de pestă porcină africană. Vă ținem la curent!”, spune prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu.

Dacă și analizele de la București confirmă prezența pestei porcine, atunci toți cei aproximativ 39.000 de porci din ferma Smithfield urmează să fie uciși.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.