Skip to main content

Fritz aşteaptă de jumătate de an să ia o clădire de la clanul Cârpaci, iar acum prezintă situaţia ca pe o mare reuşită

Primăria Timișoara cere în instanță recuperarea unei clădiri, care a ajuns în anul 2002 în proprietatea unui privat, în urma unui fals în acte.

Este vorba despre o clădire de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 17 în care, până în anul 2000, a funcţionat o grădiniţă.

Imobilul a ajuns pe mâna clanului Cârpaci, în baza unor documente falsificate şi cu ajutorul unor funcţionari din Primărie.

În 2013, dosarul a fost redeschis, la solicitarea Primăriei Timişoara, iar Curtea de Apel a decis, la începutul acestui an, că imobilul a ajuns ilegal la clanul Cîrpaci.

Mai exact, actul de proprietate are la bază un act falsificat de vânzare – cumpărare din anul 1950.

În consecință, instanța a decis că, deși după anul 2002, clădirea a fost vândută în cascadă altor persoane, niciunul dintre cumpărători nu a fost de bună-credință.

Azi am dat în judecată un celebru clan din oraș și am cerut în instanță restituirea unui imobil istoric de pe bulevardul Mihai Viteazu, unde a funcționat ani de zile o grădiniță. În anii 2000, clădirea a ajuns prin falsuri în acte în mâna unor persoane private și apoi a urmat o cascadă de vânzări a vilei, trecând de la un proprietar la altul”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Abia acum, după jumătate de an de la primirea sentinţei, Fritz anunţă că vrea ca imobilul să revină în patrimoniul Primăriei.

Știu că e o luptă care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuși să aducem înapoi în patrimoniul orașului clădiri și terenuri care sunt ale comunității”, mai spune primarul Timișoarei.

Mai exact, Primăria Timișoara a depus o acțiune în instanță împotriva actualilor proprietari ai imobilului prin care solicită restituirea acestuia.

Dosarul este pe rolul Judecătoriei Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.