Skip to main content

Fritz aşteaptă de jumătate de an să ia o clădire de la clanul Cârpaci, iar acum prezintă situaţia ca pe o mare reuşită

Primăria Timișoara cere în instanță recuperarea unei clădiri, care a ajuns în anul 2002 în proprietatea unui privat, în urma unui fals în acte.

Este vorba despre o clădire de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 17 în care, până în anul 2000, a funcţionat o grădiniţă.

Imobilul a ajuns pe mâna clanului Cârpaci, în baza unor documente falsificate şi cu ajutorul unor funcţionari din Primărie.

În 2013, dosarul a fost redeschis, la solicitarea Primăriei Timişoara, iar Curtea de Apel a decis, la începutul acestui an, că imobilul a ajuns ilegal la clanul Cîrpaci.

Mai exact, actul de proprietate are la bază un act falsificat de vânzare – cumpărare din anul 1950.

În consecință, instanța a decis că, deși după anul 2002, clădirea a fost vândută în cascadă altor persoane, niciunul dintre cumpărători nu a fost de bună-credință.

Azi am dat în judecată un celebru clan din oraș și am cerut în instanță restituirea unui imobil istoric de pe bulevardul Mihai Viteazu, unde a funcționat ani de zile o grădiniță. În anii 2000, clădirea a ajuns prin falsuri în acte în mâna unor persoane private și apoi a urmat o cascadă de vânzări a vilei, trecând de la un proprietar la altul”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Abia acum, după jumătate de an de la primirea sentinţei, Fritz anunţă că vrea ca imobilul să revină în patrimoniul Primăriei.

Știu că e o luptă care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuși să aducem înapoi în patrimoniul orașului clădiri și terenuri care sunt ale comunității”, mai spune primarul Timișoarei.

Mai exact, Primăria Timișoara a depus o acțiune în instanță împotriva actualilor proprietari ai imobilului prin care solicită restituirea acestuia.

Dosarul este pe rolul Judecătoriei Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.