Skip to main content

VIDEO: Căminul groazei din Timişoara! A fost închis primul centru pentru persoane fără adăpost! Ce au găsit echipele de control?

Mâncare expirată, mizerie, igrasie şi tencuială căzută. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de comisa mixtă de control la un centru unde, teoretic era îngrijiţi oameni fără adăpost.

Este vorba despre centrul de pe strada Martir Gogu Oprea, nr.24, administrat de Fundaţia Timişoara ’89, ale cărui servicii sunt subvenţionate din bugetul local.

Cei 47 de beneficiari ai căminului, erau ţinuţi în condiţii inumane, iar unele dintre alimentele descoperite în magazie, erau expirate chiar şi de mai bine de o lună.

CITEŞTE ŞI: Poliţişti locali, luaţi la bătaie, în Timişoara! Agresorii au fost capturaţi

Din aceste motive, căminul a fost închis, urmând ca cei 47 de oameni să fie relocaţi.

„Un prim centru închis în Timiş, ca urmare a controalelor demarate: Centrul de găzduire temporară a persoanelor adulte fărā adăpost din Timişoara, str. Martir Gogu Opre 24. Principalele constatări: produse alimentare expirate, lipsa autorizației DSVSA la blocul alimentar, condiții insalubre peste tot. Imaginile vorbesc de la sine. Dezolant este că serviciile furnizate de acest centru sunt plătite din bani publici de către Primăria Timişoara. Cea care a confirmat prestarea serviciilor şi calitatea acestora. Dar asta este o altă discuție, pe care o vom purta cu siguranță”, a anunţat prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu.

Vă reamintim, după descoperirea ororilor de la cele două azile de bătrâni din Voluntari, au fost demarate controale în toată ţara.

În Timiş, prefectul a constituit o comisie mixtă de control care va verifica toate centrele rezidenţiale pentru bătrâni, copii şi persoane cu dizabilităţi.

Pe raza judeţului funcţionează 112 de astfel de locaţii.

CITEŞTE ŞI: Atenţie! Urmează zile de foc! Meteorologii anunţă un disconfort termic crescut

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.