Skip to main content

Atenţie! Urmează zile de foc! Meteorologii anunţă un disconfort termic crescut

Un val de temperaturi caniculare, care vor ajunge până la 37 de grade Celsius, va cuprinde zona Banatului, în această săptămână.

Meteorologii atrag atenţia că indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, ceea ce înseamnă un disconfort termic accentuat.

CITEŞTE ŞI: Descinderi la căminele de bătrâni din Timiş! Prefectul a constituit o comisie mixtă de control care va verifica fiecare centru în parte

În acest context, medicii trag un semnal de alarmă, mai ales în cazul oamenilor vârstnici, a copiilor şi persoanelor cu probleme de sănătate.

Indicat este să evite deplăsările în timpul amiezii şi să consume cel puţin 2 litri de apă pe zi.

Nu sunt indicate băutările carbogazoase şi cafeaua, nici alimentele grele sau de tip fast-food, fiind recomandant un consuma cât mai mare de fructe şi legume.

Ca îmbrăcăminte, cele mai potrivite sunt hainele lejere, din bumbac, care permis corpului să respire, iar capul trebuie acperit cu şepci sau pălării cu boluri mari.

„Luni, valul de căldură și canicula vor cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade și disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.

CITEŞTE ŞI: Căutări disperate, în cazul unei persoane înecate! E a doua zi de mobilizare a pompierilor şi scafandrilor

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.