Skip to main content

Video: Atenţie, şoferi! Evitaţi centura Timişoarei! Traficul este îngreunat de protestul fermierilor şi al transportatorilor

Pentru a doua zi la rând, fermierii din Timiş protestează faţă de prețurile mari ale asigurărilor auto și ale accizelor la carburanți.

Revoltaţi, oamenii au pornit din din toate zonele judeţului către Timişoara, pe şoseaua de ocolire a oraşului, unde traficul este acum sufocat.

CITEŞTE ŞI: Cutremur în vestul țării, la doar 34 de kilometri de Timișoara! Tu l-ai simţit?

Tocmai din acest motiv, poliţiştii trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe şoferi să evite centura.

„Aând în vedere că este în desfășurare un protest al “fermierilor/transportatorilor” pe DN69 sens Centura Timișoarei, printr-un marș format din 44 tractoare agricole, 10 camioane si 50 autoturisme, polițiștii timișeni recomandă tuturor cetățenilor să evite Centura Timișoarei pentru a nu se crea inconveniente în deplasările personale, întrucât obiectivul manifestării îl reprezintă circularea de către transportatori pe drumul public cu viteza redusă”, transmite IPJ Timiş.

Pe lângă scumpirea RCA şi a carburanilor, fermierii şi transportatorii reclamă şi costurile ridicate ale creditelor agricole, întârzierile în plata drepturilor lor legale și nivelul redus al subvențiilor.

Diferențele semnificative, de până la trei sau patru ori mai mici decât în Ungaria, Olanda sau Slovenia, și la jumătate față de cele din Bulgaria sau Austria, afectează competitivitatea agricultorilor români pe piața internațională.

Fermierii români spun că nu pot concura nici pe piața națională cu importurile subvenționate, care sunt vândute la prețuri mult mai scăzute și inaccesibile pentru ei.

CITEŞTE ŞI: Și-a văzut moartea cu ochii! Un pensionar s-a răsturnat cu mașina, în mijlocul drumului

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.