Skip to main content

Video: Atenţie, şoferi! Evitaţi centura Timişoarei! Traficul este îngreunat de protestul fermierilor şi al transportatorilor

Pentru a doua zi la rând, fermierii din Timiş protestează faţă de prețurile mari ale asigurărilor auto și ale accizelor la carburanți.

Revoltaţi, oamenii au pornit din din toate zonele judeţului către Timişoara, pe şoseaua de ocolire a oraşului, unde traficul este acum sufocat.

CITEŞTE ŞI: Cutremur în vestul țării, la doar 34 de kilometri de Timișoara! Tu l-ai simţit?

Tocmai din acest motiv, poliţiştii trag un semnal de alarmă şi îi sfătuiesc pe şoferi să evite centura.

„Aând în vedere că este în desfășurare un protest al “fermierilor/transportatorilor” pe DN69 sens Centura Timișoarei, printr-un marș format din 44 tractoare agricole, 10 camioane si 50 autoturisme, polițiștii timișeni recomandă tuturor cetățenilor să evite Centura Timișoarei pentru a nu se crea inconveniente în deplasările personale, întrucât obiectivul manifestării îl reprezintă circularea de către transportatori pe drumul public cu viteza redusă”, transmite IPJ Timiş.

Pe lângă scumpirea RCA şi a carburanilor, fermierii şi transportatorii reclamă şi costurile ridicate ale creditelor agricole, întârzierile în plata drepturilor lor legale și nivelul redus al subvențiilor.

Diferențele semnificative, de până la trei sau patru ori mai mici decât în Ungaria, Olanda sau Slovenia, și la jumătate față de cele din Bulgaria sau Austria, afectează competitivitatea agricultorilor români pe piața internațională.

Fermierii români spun că nu pot concura nici pe piața națională cu importurile subvenționate, care sunt vândute la prețuri mult mai scăzute și inaccesibile pentru ei.

CITEŞTE ŞI: Și-a văzut moartea cu ochii! Un pensionar s-a răsturnat cu mașina, în mijlocul drumului

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.