Skip to main content

Cutremur în vestul țării, la doar 34 de kilometri de Timișoara! Tu l-ai simțit?

Pământul s-a cutremurat, în urmă cu puțin timp, în zona Banatului, iar specialiștii de la Institutul Național de Fizică spun că seismul s-a produs la adâncimea de 11,5 km.

Din fericire, a fost un cutremur cu magnitudine redusă, de 3,7 grade pe Scara Richter, însă s-a simțit în anumite localități.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 34km S de Timisoara, 50km V de Resita, 70km E de Zrenjanin, 80km NE de Pancevo, 82km S de Arad, 90km N de Smederevo, 95km NE de Belgrade, 95km NE de Zemun”, transmite Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Până la această oră nu au fost semnalate pagube provocate de seism, însă pompierii din zona în care s-a simțit cutremurul au ieșit pe teren să identifice posibile probleme.

„La nivelul Dispeceratului ISU Timiș nu s-au înregistrat apeluri care să solicite sprijin post-seism. Pompierii din cadrul Secției Deta au desfășurat misiune de recunoaștere post seism, fără a fi identificate probleme. Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unui seism, pot fi accesate pe portalul fiipregatit.ro/ sau descărcând aplicatia DSU. Facem precizarea că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora”, anunță ISU Timiș.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.