Skip to main content

VIDEO: Abuzurile primarului din Săcălaz, sub lupa prefectului! Cel mai recent, convocarea consilierilor locali cu 3 minute înainte de şedinţă

Consilierii locali din Săcălaz, de la PNL, PSD, USR şi PMP au venit în această dimineaţă la Prefectura Timiş, pentru a reclama un nou abuz făcut de primarul comunei, Nicu Viorel.

În contextul în care localitatea este singura din judeţ şi poate din ţară, care nu are nici acum buget aprobat pentru anul în curs, edilul a încercat un tertip.

A convocat o şedinţă de îndată şi i-a anunţat pe consilierii locali cu doar trei minute înainte.

“Domnul primar a întrecut orice limită. Confundă Primăria Săcălaz cu SRL-ul dânsului. Ne-a convocat la o şedinţă la 17:45 şi ne-a trimis convocatorul cu trei minute înainte, la 17:42”, a declarat viceprimarul comunei Săcălaz, Dumitru Boboi.

Miza, spun consilierii locali, este de a-i forţa să absenteze, pentru ca ulterior să îi dea afară şi să rămână doar cu cei obedienţi, care votează aşa cum cere primarul.

CITEŞTE ŞI: Cişmele pentru timişoreni şi animalele lor de companie! Aquatim amenajează 10 astfel de fântâni

Nu ar fi prima dată când edilul recurge la astfel de abuzuri, mai ales că se bucură şi de susţinerea sceretarului Primăriei.

“Suntem constrânşi să votăm la comandă, fără a vedea vreun document justificativ, Suntem ameninţaţi, hărţuiţi, abuzaţi şi, deşi am sesizat toate organele competente, nimeni nu face nimic, lăsând banii unei întregi comune pe mâna unui om iresponsabil şi incompetent, care trece bugetul cu 4 voturi din 15 în 2022 şi care anul acesta doreşte excluderea consilierilor în urma absenţelor la şedinte convocate în mod abuziv şi ilegal în 3 minute.  Totul se întâmplă cu girul şi viza de legalitate a secretarului general Simona Marioara Vlad”, spune Alina-Ştefania Gavrilă, consilier local PSD.

“Face aceeaşi măgărie pe care a făcut-o şi anul trecut. Face aceste şedinţe extraordinare de îndată, în aşa fel încât cei care nu participă şi nu ajung în trei minute, să zboare, sau ce să facă petru a ajunge în trei minute, îi dă afară din Consiliu. Apoi, rămâne cu acoliţii, cu alţi dragi consilieri care sunt păcăliţi de tot teatru lui. Îi dă afară, rămâne cu 3-4 consilieri, îşi votează bugetul… Că aşa-i în România, îşi votează bugetul cu 3-4 inşi, noi mergem în instanţă, constatăm că a făcut un abuz, dar hotărârea prin care s-a votat acel buget rămâne legală. Asta vrea. Abuz peste abuz”, exlică Sabin Ceontea, consilier local din partea PNL.

Lungul şir al abuzurilor comise de primarul Nicu Viorel este cunoscut şi de prefectul judeţului, care anunţă o monitorizare atentă a situaţiei de la Săcălaz.

 „Convocarea unei şedinţe de Consiliu Local cu 3 minute înainte este orice, numai nu bună-credinţă, cu atât mai mult cu cât subiectul de pe ordinea de zi este bugetul comunei, cel mai important proiect de hotărâre din cadrul unui an, pentru care nu poţi să convoci o şedinţă în 3 minute şi să justifici o urgenţă. Având în vedere că la Săcălaz există o situaţie conflicutuală de mai bine de un an de zile, asupra căreia noi ne-am apelcat şi am atacat o serie întreagă de hotărâri în instanţă, suspendându-le, vom urmări cu foarte mare stricteţe ca legea să fie respectată. Le-am promis consilierilor din Săcălaz că la orice sesizare pe care mi-o fac, vor primi un regim în care să ne mişcăm cât de repede putem. Voi face din situaţia de acolo, o prioritate a mea ca şi prefect”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul judeţului Timiş.

CITEŞTE ŞI: UVT participă la evenimentul de lansare a proiectului pentru pilotarea „Instrumentelor de cooperare instituţionalizată în UE”!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.