Skip to main content

Cinematograful Timiş, aproape gata! Va fi cea mai importantă sală de proiecţii, spectacole şi conferinţe

Veste bună pentru cinefili şi amatori de spectacole! Încă trei cinematografe din Timişoara vor redeveni funcţionale, în această vară.

Primul în care publicul va avea din nou acces este Cinema Timiş, unde lucrările de reabilitare au început în februarie 2022.

“Cinema Timiş este într-o fază avansată. La sfârşitul lunii viitoare, vom putea să inaugurăm Cinema Timiş, iar în luna iunie vom avea primele proiecţii. Va fi o sală foarte mare, de 800 de locuri. Probabil va deveni cea mai mare şi cea mai importantă sală de conferinţe, de concerte sau de spectacole şi inclusiv de proiecţii de film”, a anunţat Ruben Laţcău, viceprimar al Timişoarei.

CITEŞTE ŞI: Cişmele pentru timişoreni şi animalele lor de companie! Aquatim amenajează 10 astfel de fântâni

Valoarea lucrărilor la Cinema Timiş se ridică la aproape 20 de milioane de lei, iar la final, locaţia va avea două săli de 490, respectiv 100 de locuri pe scaune.

Sala mare va avea ecran fix, sistem de sunet pentru cinema şi concerte, în timp ce sala în care a fost Club 30, va fi dotată cu trei ecrane mici, sistem de sunet pentru concerte, piese de teatru, spectacole sau conferinţe.

La intrare în clădire va fi amenajată o gradină verticală cu sisteme de iluminat integrate, iar la parter, vor fi cafenea, snack-bar, casierie şi garderobă

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Abuzurile primarului din Săcălaz, sub lupa prefectului! Cel mai recent, convocarea consilierilor locali cu 3 minute înainte de şedinţă

Şi reabilitarea Cinematografului Studio a intrat în linie dreaptă, iar sala de proiecţii va fi dată în folosinţă în luna iulie.

Până la finalul verii publicul va avea acces şi în Cinema Dacia, chiar dacă au apărut întârzieri faţă de termenele contractuale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.