Skip to main content

Cişmele pentru timişoreni şi animalele lor de companie! Aquatim amenajează 10 astfel de fântâni

Compania de apă şi canalizare din Timişoara anunţă, pentru anul în curs, investiţii din venituri proprii, de peste 22 de milioane de lei.

Cea mai mare parte a banilor va merge către proiecte de modernizare a reţelei, care sunt deja începute
O investiție majoră anul acesta, pentru care s-au alocat peste 800.000 lei, o reprezintă lucrările de înlocuire a conductelor de apă potabilă pe Calea Sever Bocu.

CITEŞTE ŞI: Două evenimente sportive dau peste cap traficul rutier și circulația vaporașelor, în weekend!

Dar, pe lângă banii alocaţi pentru extinderea și schimbarea de conducte, Aquatim anunţă sume importante şi pentru amenajarea a 10 cişmele în parcurile din oraş.

Acestea vor fi amplasate în Piața Victoriei, Parcul Copiilor, Parcul Civic, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Catedrală, Parcul C.D. Loga, Parcul Adolescenților.

Cișmele sunt proiectate cu două tăvi din oțel inoxidabil, una pentru populație și una pentru păsari și animale de companie.

Fântânile de apă vor fi pe un soclu din beton armat și montate în imediata apropiere a căminelor de branșament existente în zonele menționate pentru a fi legate la branșamentele existente pentru udarea spațiilor verzi.

În ceea ce priveşte investiţiile în derulare, aici se încadrează şi Muzeul Apei, pentru care se vor face ultimele plăţi.

Amenajarea muzeului a vizat clădirile de la Uzina de Apă Urseni și este unul dintre proiectele importante destinate punerii în valoare a unor obiective istorice care marchează dezvoltarea orașului și de promovare a patrimoniului său industrial.

Principala clădire, care este cunoscută sub numele de ”OZN-ul de la Urseni” datorită formei sale similare unei farfurii zburătoare, este unică în România și adăpostește primele fântâni și primele foraje de apă potabilă ale orașului.

CITEŞTE ŞI: Vizita de lucru la București a președintelui CCIA Timiș a continuat la Ambasada Republicii Polone în România!

Muzeul Apei a fost finalizat, urmând să fie programată recepția lucrării, valoare investiției ridicându-se la 7.777.435,52 lei (fără TVA).

Pogramul de investiţii al Aquatim urmează să fie aprobat de consilierii locali, în şedinţa următoare.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.