Skip to main content

Veşti bune pentru elevii de clasa a opta! Începe o nouă campanie de informare privind meseria de mecanic agricol

După succesul înregistrat anul trecut, caravana “Dezvoltă-ţi vocaţia – Cu meseria de mecanic agricol ai viitor!” revine în şcolile din vestul ţării.

Este vorba despre o campanie de informare organizată de Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara şi Liceul Tehnologic de Silvicultură şi Agricultură „Casa Verde” din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Jaf de proporții! Hoții au furat seiful cu 160.000 de euro, al unei firme de transport!

Scopul campaniei este promovarea învăţământului profesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual după model german, în rândul elevilor care vor absolvi şcoala gimanzială, din județele Timis, Arad, Caraş-Severin și Hunedoara.

“Acest tip de învăţământ dual presupune cooperarea permanentă între instituţiile de învăţământ, în cazul nostru, consorţiul mai sus amintit, cele mai dotate ferme din Banat, firme cu renume în domeniu şi elevii care urmează acest sistem educaţional. Pentru anul şcolar 2019-2020 pregătirea practică a elevilor se va desfăşura în 20 de societati partenere de profil”, a declarat directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Ciprian Fora.

Campania de informare vine practic, în întâmpinarea elevilor care anul acesta încheie ciclul gimnazial şi a părinţilor, pentru că specialiştii le vor explica în detaliu ce înseamnă această meserie şi ce abilităţi vor fi deprinse pe parcursul pregătirii teoretice şi practice.

O componentă extrem de importantă a învăţământului profesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual după model german, este reprezentată de bursele pentru elevi.

Mai exact, fiecare elev va primi o bursă de studiu, pe toată durata celor 3 ani de școală, de 600 de lei/lună.

CITEŞTE ŞI: Răfuială în stil mafiot! Magazinul soţiei unui fost procuror a fost ciuruit de gloanţe!

De asemenea, absolvenţii claselor a VIII-a care urmează acest sistem educational beneficiază şi o serie de gratuităţi, cum ar fi evaluările medicale sau echipamentele de muncă şi protecţie.

Şi, cel mai important este că abcolvenţii acestor cursuiri au angajarea garantată.

Şi, pentru că anul trecut aceste cursuri s-au bucurat de un real succes, pentru anul şcolar 2019 – 2020 a fost dublat numărul de locuri. Astfel, cei interesaţi au la dispoziţie două clase cu câte 28 de locuri.

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.