Skip to main content

Veste bună, pentru persoanele alergice! Se deschide primul compartiment care oferă spitalizare, pentru pacienţii cu boli alergice

Timişoara va avea, în premieră, un compartiment dedicat pacienţilor cu afecţiuni alergice, în regim de spitalizare de zi, cu 6 paturi.

Acesta va fi deschis miercuri, 26 iunie, şi va funcţiona la parterul clădirii de Ortopedie şi Traumatologie, dn cadrul spitalului Judeţean Timişoara.

“Cadrele medicale universitare ale compartimentului vor asigura atât servicii medicale pentru pacienţii alergici, cât şi pregătirea viitoarelor generaţii de medici specialişti în domeniul Alergologiei şi Imunulogiei Clinice, având în vedere că Universitatea de Medicină şi Famracie “Victor Babeş” Timişoara este unul dintre cele 5 centr de pregătire în specialitate, la nivel naţional” , explică Dorel Săndesc, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Primul salon al noului compartiment este destinat pacienţilor cu alergii care au nevoie urgentă de îngrijire medical şi va fi dotat cu echipamente de ultimă generaţie donate de Clubul Rotary Timişoara.

“Scopul principal al creării acestei structure este de a asigura servicii medicale de înaltă performanţă pacienţilor cu boli alergice complexe şi cu risc de şoc anafilactic. Existenţa acestui compartiment clinic este o necesitate pentru zona de vest a României, avnd în vedere incidenţa în creştere şi severitatea bolilor alergice, care au devenit o problemă majoră de sănătate la nivel mondial”, spune Carmen Panaitescu, medic alergolog la Spitalul Judeţean Timişoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.