Skip to main content

Veste bună pentru locuitorii din Kuncz! S-au finalizat lucrările pentru centrul educativ și cultural

La aproape doi ani de la începerea șantierului şi peste opt milioane de lei investite, Centrul Cultural şi educaţional Kuncz a fost finalizat.

Este vorba despre o clădire cu parter și 2 etaje, situată pe strada Satu Mare, nr. 1A şi care dispune de toate echipamentele şi dotările necesare: săli pentru cursuri, cabinete de consiliere, sală de mese, sală de sport, cabinet medical, loc de joacă, locuri de parcare.

„Partea frumoasă e că va fi o clădire a întregii comunități. Va fi și un centru cultural, o clădire deschisă, pe care o vom anima cu echipa de la Direcția de Asistență Socială, dar și cu mai multe organizații din Timișoara. Va fi un loc în care oameni foarte diferiți vor putea avea activități comune”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Complexul de Servicii Sociale Kuncz va avea în structură două servicii sociale.

În primul rând, va funcţiona Serviciul social de tip Centru de zi pentru copii, cu 40 de beneficiari copii aflați în risc de separare de părinți, incluzând servicii de informare și consiliere psiho-socială pentru copii și părinți, activități de educație non-formală, de tip after-school, sportive, recreative și de socializare, integrare–reintegrare în familie, deprinderi de viață independentă;

Cel de-al doilea serviciu, cel de asistență comunitară, cu 60 de beneficiari persoane adulte, incluzând activități de informare şi consiliere socială, consiliere psihologică, educație extracurriculară, sportive, facilitarea accesului pe piața muncii și orientare vocațională, facilitarea accesului la o locuință, facilitarea accesului la servicii medicale, procurarea actelor de identitate, promovarea incluziunii sociale a persoanelor defavorizate.

  „Vor avea acces aici la activități educative, de socializare, sportive. Funcțiunea culturală va fi, de asemenea, foarte importantă, pentru a oferi șansa la o viață mai bună comunității. Proiectul se va derula pe o perioadă de minim 5 ani, fără a putea schimba destinația pentru care a fost înființat centrul. Scopul centrului este să ajutăm grupul țintă să depășească zona de vulnerabilitate în care se află”, a declarat Emese Esztero, directoarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. 

  Tot aici va funcționa un centru cultural, care va oferi activități de recreere şi relaxare într-un mediu sigur.

  Comunitatea va fi încurajată să participe activ la viața publică, prin activități culturale și va beneficia de cursuri pentru dobândirea unor competențe cultural-artistice.

  În cadrul centrului, există un cabinet medical și urmează să fie echipat și un cabinet stomatologic. Beneficiarii se vor bucura de gratuitate pentru toate serviciile oferite de noul complex cultural și educativ.

  Valoarea totală a investiţiei este de 8,3 milioane de lei, dintre care 6 milioane de lei provin de la bugetul local, iar restul, de la Uniunea Europeană și bugetul de stat.

  Distribuie pe rețele de socializare

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


  Alte articole

  Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

  Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

  Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

  Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

  Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

  Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]