Skip to main content

Veste bună pentru locuitorii din Kuncz! S-au finalizat lucrările pentru centrul educativ și cultural

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

La aproape doi ani de la începerea șantierului şi peste opt milioane de lei investite, Centrul Cultural şi educaţional Kuncz a fost finalizat.

Este vorba despre o clădire cu parter și 2 etaje, situată pe strada Satu Mare, nr. 1A şi care dispune de toate echipamentele şi dotările necesare: săli pentru cursuri, cabinete de consiliere, sală de mese, sală de sport, cabinet medical, loc de joacă, locuri de parcare.

„Partea frumoasă e că va fi o clădire a întregii comunități. Va fi și un centru cultural, o clădire deschisă, pe care o vom anima cu echipa de la Direcția de Asistență Socială, dar și cu mai multe organizații din Timișoara. Va fi un loc în care oameni foarte diferiți vor putea avea activități comune”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Complexul de Servicii Sociale Kuncz va avea în structură două servicii sociale.

În primul rând, va funcţiona Serviciul social de tip Centru de zi pentru copii, cu 40 de beneficiari copii aflați în risc de separare de părinți, incluzând servicii de informare și consiliere psiho-socială pentru copii și părinți, activități de educație non-formală, de tip after-school, sportive, recreative și de socializare, integrare–reintegrare în familie, deprinderi de viață independentă;

Cel de-al doilea serviciu, cel de asistență comunitară, cu 60 de beneficiari persoane adulte, incluzând activități de informare şi consiliere socială, consiliere psihologică, educație extracurriculară, sportive, facilitarea accesului pe piața muncii și orientare vocațională, facilitarea accesului la o locuință, facilitarea accesului la servicii medicale, procurarea actelor de identitate, promovarea incluziunii sociale a persoanelor defavorizate.

    „Vor avea acces aici la activități educative, de socializare, sportive. Funcțiunea culturală va fi, de asemenea, foarte importantă, pentru a oferi șansa la o viață mai bună comunității. Proiectul se va derula pe o perioadă de minim 5 ani, fără a putea schimba destinația pentru care a fost înființat centrul. Scopul centrului este să ajutăm grupul țintă să depășească zona de vulnerabilitate în care se află”, a declarat Emese Esztero, directoarea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. 

    Tot aici va funcționa un centru cultural, care va oferi activități de recreere şi relaxare într-un mediu sigur.

    Comunitatea va fi încurajată să participe activ la viața publică, prin activități culturale și va beneficia de cursuri pentru dobândirea unor competențe cultural-artistice.

    În cadrul centrului, există un cabinet medical și urmează să fie echipat și un cabinet stomatologic. Beneficiarii se vor bucura de gratuitate pentru toate serviciile oferite de noul complex cultural și educativ.

    Valoarea totală a investiţiei este de 8,3 milioane de lei, dintre care 6 milioane de lei provin de la bugetul local, iar restul, de la Uniunea Europeană și bugetul de stat.

    Distribuie pe rețele de socializare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


    Alte articole

    Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
    Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
    Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
    Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
    După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.