Skip to main content

Lucrări de mântuială, în Parcul Civic din Timişoara! Primăria refuză să recepţioneze investiţia de peste un milion de euro

Teoretic, Parcul Civic din centrul Timişoarei a fost modernizat, după mai bine de patru ani de la demararea lucrărilor.

Proiectul prevedea intervenţii pe o suprafaţă de aproape 22.000 de metri pătraţi de alei şi spaţii verzi, instalarea unor stâlpi de iluminat, schimbarea băncilor şi a pergolelor şi amplasarea unor rastele de biciclete.

Asocierea dintre firmele Elf Road SRL şi D&C Garden Design SRL, câştigătoarea licitaţiei, trebuia să amenajeze şi o fântână arteziană şi să planteze 1.000 de copaci şi 4.000 de trandafiri.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Inspectori OPC, agresați fizic și verbal în timpul unui control! A intervenit Poliția

Termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor a fost de şase luni dar a venit pandemia de coronavirus iar liderul de asociere a intrat în insolvenţă.

În aceste condiţii, muncitorii mai mult au stat decât au lucrat, iar în 2021, administraţia Fritz a solicitat modificarea proiectului, iar pentru asta a suplimentat cu 500.000 de lei, valoarea contractului care iniţial a fost de 5,6 milioane de lei, cu TVA.

Într-un final, în august 2022, lucrarea a fost finalizată, însă nu şi recepţionată, pentru că reprezentanţii Primăriei Timişoara au găsit mai multe nereguli şi au cerut remedierea lor.

Acum, constructorul a solicitat din nou, recepţionarea proiectului, însă din nou, s-a lovit de refuzul autorităţilor.

Experţii din Primărie au constatat, printre altele, că aleile au denivelări, ceea ce favorizează băltirea apei.

În plus, pentru băncile circulare “SOLE”, constructorul a introdus ancore în pământ în loc de fundații, astfel că acestea pot fi ridicate de la sol.

Totodată, s-a constatat că materialul dendrologic uscat și lipsă nu a fost înlocuit.

“Cei care ies la o plimbare sau trecătorii suferă de pe urma lucrărilor prost făcute. Sunt zone cu alei pe care băltește apa în caz de ploi, unii stâlpi de iluminat sunt cu probleme, plantele uscate nu au fost înlocuite, iar la fântâna ornamentală cărămida decorativă e crăpată în mai multe locuri. Am folosit toate pârghiile pentru a determina executantul să remedieze lucrările neconforme, dar se vede cu ochiul liber ce s-a întâmplat și cum a lucrat. Nu putem face recepția pentru lucrări neconforme. Reținem garanția de bună execuție de circa 250.000 de lei. Echipele Horticultura vor începe, în cel mai scurt timp, să întrețină spațiul verde din parc”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Comisia de recepţie a constat că nici în cazul stâlpilor de iluminat, firma care s-a ocupat de lucrare nu a respectat proiectul.

CITEŞTE ŞI: Video: Bărbatul care a incendiat maşina şefului de la Pieţe, reţinut pentru 24 de ore!

Astfel, fundația are dimensiunea de 60×60 cm, iar înălțimea stâlpului este de 3,40 m, partea metalică fiind învelită în spumă poliuretanică acoperită de un înveliș din material plastic.

La 3 stâlpi lipsește câte un braț de la partea superioară.

În cazul pergolelor, care prezentau crăpături, constructorul a optat pentru acoperirea cu silicon, astfel că au apărut ondulații deoarece nu s-au putut șlefui. În plus, culoarea nu respectă nuanța lemnului.

La fântâna ornamentală, comisia de recepție a constatat că presiunea apei este foarte mică, iar cărămida decorativă este ruptă sau ciobită în multe locuri.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.