Skip to main content

Lucrări de mântuială, în Parcul Civic din Timişoara! Primăria refuză să recepţioneze investiţia de peste un milion de euro

Teoretic, Parcul Civic din centrul Timişoarei a fost modernizat, după mai bine de patru ani de la demararea lucrărilor.

Proiectul prevedea intervenţii pe o suprafaţă de aproape 22.000 de metri pătraţi de alei şi spaţii verzi, instalarea unor stâlpi de iluminat, schimbarea băncilor şi a pergolelor şi amplasarea unor rastele de biciclete.

Asocierea dintre firmele Elf Road SRL şi D&C Garden Design SRL, câştigătoarea licitaţiei, trebuia să amenajeze şi o fântână arteziană şi să planteze 1.000 de copaci şi 4.000 de trandafiri.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Inspectori OPC, agresați fizic și verbal în timpul unui control! A intervenit Poliția

Termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor a fost de şase luni dar a venit pandemia de coronavirus iar liderul de asociere a intrat în insolvenţă.

În aceste condiţii, muncitorii mai mult au stat decât au lucrat, iar în 2021, administraţia Fritz a solicitat modificarea proiectului, iar pentru asta a suplimentat cu 500.000 de lei, valoarea contractului care iniţial a fost de 5,6 milioane de lei, cu TVA.

Într-un final, în august 2022, lucrarea a fost finalizată, însă nu şi recepţionată, pentru că reprezentanţii Primăriei Timişoara au găsit mai multe nereguli şi au cerut remedierea lor.

Acum, constructorul a solicitat din nou, recepţionarea proiectului, însă din nou, s-a lovit de refuzul autorităţilor.

Experţii din Primărie au constatat, printre altele, că aleile au denivelări, ceea ce favorizează băltirea apei.

În plus, pentru băncile circulare “SOLE”, constructorul a introdus ancore în pământ în loc de fundații, astfel că acestea pot fi ridicate de la sol.

Totodată, s-a constatat că materialul dendrologic uscat și lipsă nu a fost înlocuit.

“Cei care ies la o plimbare sau trecătorii suferă de pe urma lucrărilor prost făcute. Sunt zone cu alei pe care băltește apa în caz de ploi, unii stâlpi de iluminat sunt cu probleme, plantele uscate nu au fost înlocuite, iar la fântâna ornamentală cărămida decorativă e crăpată în mai multe locuri. Am folosit toate pârghiile pentru a determina executantul să remedieze lucrările neconforme, dar se vede cu ochiul liber ce s-a întâmplat și cum a lucrat. Nu putem face recepția pentru lucrări neconforme. Reținem garanția de bună execuție de circa 250.000 de lei. Echipele Horticultura vor începe, în cel mai scurt timp, să întrețină spațiul verde din parc”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Comisia de recepţie a constat că nici în cazul stâlpilor de iluminat, firma care s-a ocupat de lucrare nu a respectat proiectul.

CITEŞTE ŞI: Video: Bărbatul care a incendiat maşina şefului de la Pieţe, reţinut pentru 24 de ore!

Astfel, fundația are dimensiunea de 60×60 cm, iar înălțimea stâlpului este de 3,40 m, partea metalică fiind învelită în spumă poliuretanică acoperită de un înveliș din material plastic.

La 3 stâlpi lipsește câte un braț de la partea superioară.

În cazul pergolelor, care prezentau crăpături, constructorul a optat pentru acoperirea cu silicon, astfel că au apărut ondulații deoarece nu s-au putut șlefui. În plus, culoarea nu respectă nuanța lemnului.

La fântâna ornamentală, comisia de recepție a constatat că presiunea apei este foarte mică, iar cărămida decorativă este ruptă sau ciobită în multe locuri.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.