Skip to main content

UVT și FRF au stabilit să dezvolte un Centru regional de licențiere UEFA și să realizeze programe și proiecte sportive, educaționale și de cercetare în comun

Universitatea de Vest din Timișoara, alături de Federația Națională de Fotbal, au formalizat astăzi un acord de colaborare!

Asta pentru a dezvolta un Centru regional de licențiere UEFA (B și C) și pentru realizarea de programe și proiecte sportive, educaționale și de cercetare în comun.

Acordul a fost convenit pentru multiple tipuri de activități și programe concrete și a fost convenit prin semnarea a două protocoale de parteneriat – unul prin care a fost convenită înființarea, cu sprijinul UVT, a unui Centru regional de licențiere UEFA (C și B), și un al doilea protocol, de parteneriat general între FRF și UVT, prin care este prevăzută realizarea de programe și proiecte sportive, educaționale și de cercetare în comun.

Semnatarii celor două protocoale stabilite între FRF și UVT, Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Marilen Pirtea, rectorul UVT, au susținut oportunitatea de a colabora instituțional și a dezvolta programe comune în zona de vest a țării. Alături de aceștia, la eveniment au participat și Mihai Stoichiță, director tehnic FRF, Lucian Burchel, șeful școlii federale de antrenori din FRF, Gabriel Bodescu, secretar general al FRF, dar și Adrian Nagel, decan al Facultății de Educație Fizică și Sport din UVT.

Pentru realizarea obiectivelor acestui parteneriat stabilit între FRF și UVT, am stabilit să înființăm un Centru regional de licențiere UEFA C și UEFA B, prin colaborarea dintre Școala federală de antrenori a FRF și Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul căreia UVT va acorda sprijinul logistic necesar pentru activitățile de licențiere coordonate de FRF. De asemenea, UVT va organiza, alături de FRF, evenimente fotbalistice și educaționale, în scopul dezvoltării unei culturi a performanței, bazată pe valorile fundamentale academice și ale sportului, dar și programe de cercetare, având ca obiect de cercetare fotbalul, ca fenomen sportiv și social, metodele de antrenament, de pregătire fizică, management și marketing sportiv, medicina sportului. Ne dorim să realizăm în comun proiecte cu caracter național și internațional care își vor putea găsi finanțare din fonduri nerambursabile, proiecte utile pentru dezvoltarea infrastructurii sportive, realizarea cercetărilor în domeniile comune de interes, realizarea de evenimente sportive, diseminarea valorilor academice și sportive în societate, dezvoltarea de oferte educaționale pentru sportivi, dar și pentru toți cei angrenați în sport, pentru studenți mai ales, în special în domeniul pregătirii profesionale duale, al recalificării profesionale și al specializării”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Suntem într-un moment în care introducem în practica federației sportive și conceptul de educație. De altfel, educația pentru sport, în general, pentru fotbal, în special, se află între cele cinci obiective strategice pe care FRF le-a adoptat prin viziunea de dezvoltare pe termen lung. FRF este singura federație sportivă care are și o strategie adoptată printr-un document scris. Prin acordul pe care îl parafăm astăzi la UVT, dorim să organizăm un centru de educație și licențiere B, să regionalizăm aceste programe de licențiere pentru antrenori. Am ales Timișoara pentru că suntem foarte apropiați de UVT, pentru că apreciem deschiderea, în toată amplitudinea sa, față de fenomenul fotbalistic, care la UVT este vizibilă și permanentă. Vom adăuga acestui curs de licență B și unul de licență B junior, care adoptă modelul în care pentru fiecare categorie de vârstă dorim să avem antrenori specializați. Mai apoi, vom dezvolta și cursurile de licență C, orientate spre absolvenții facultăților de educație fizică și sport, pe care le vom integra în pachetul pregătit alături de Universitatea de Vest din Timișoara. Suntem optimiști și încrezători că parteneriatul cu UVT va oferi un cadru propice pentru cultura sportului și a fotbalului”, spune președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.