Skip to main content

Fraţii Cristescu, chemaţi în judecată, pentru că au administrat parcarea din spatele magazinului Bega! Fritz le cere 11 milioane de lei

Primăria Timișoara a depus cererea de chemare în judecată a societății Bega Turism, prin care cere despăgubiri de aproape 11 milioane de lei.

Cererea are ca obiect recuperarea sumelor cuvenite pentru perioda 31.01.2020 – 31.01.2023, în care societatea a folosit terenul din spatele magazinului Bega, ca parcare cu plată, deşi Curtea de Apel Timişoara stabilise că acel teren, de 3.271 metri pătraţi este al municipalităţii.

CITEŞTE ŞI: UVT și FRF au stabilit să dezvolte un Centru regional de licențiere UEFA și să realizeze programe și proiecte sportive, educaționale și de cercetare în comun

Epopeea acestui teren a început în anul 2014, când primarul de la acea vreme, Nicolae Robu, a vrut să construiască o parcare supraetajată.

La scurt timp de la lansarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului, edilul a aflat că terenul ajunsese în proprietatea fraţilor Cristescu, ca urmare a unei Hotărâri de Guvern care prevedea că cel care deţine o clădire cu anumite funcţionalităţi poate primi în propietate şi terenul alăturat.

Atunci, Nicolae Robu a contestat în instanţă, trecerea terenului în propietatea oamenilor de afaceri Emil şi Marius Cristescu, iar pe data 11 de noiembrie 2020, Curtea de Apel a dat o sentinţă favorabilă Primăriei.

Cazul a ajuns şi pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care, la finalul lui 2022, au menţinut decizia Curţii de Apel.

La scurt timp, parcarea a fost predată TimPark şi a intrat în circuitul public, iar municipalitatea vrea acum să recupereze suma pentru perioada în care nu a putut exploata acel teren, deşi era proprietar de drept.

Însă, cum legea permite recuperarea banilor doar pentru ultimii trei ani, Primăria cere de la fraţii Cristescu, suma de 10.764.861 lei.

CITEŞTE ŞI: Poliția, în alertă! O copilă de 14 ani și o femeie de 62 de ani, dispărute fără urmă! Dacă le-ai văzut sună la 112

În prezent, în spatele magazinului Bega sunt 96 de locuri de parcare, însă Primăria Timișoara vrea să construiască o parcare supraetajată.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.