Skip to main content

UVT în rezultatele Times Higher Education Subject Rankings 2023

Actuala ediție a clasamentului internațional Times Higher Education Subject Rankings plasează Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin domeniul Științe Sociale, în top 501-600 la nivel mondial, dintr-un total de 941 de universități incluse în această ierarhizare.

Rezultatul plasează UVT printre cele șapte universități din România care au fost incluse în prezenta ediție pe domeniul analizat. În ce privește diferențele de la an la an, UVT a reușit în ediția 2023 aproape să își dubleze scorul pentru citări față de anul trecut și să rămână la același nivel în scorul pentru veniturile din industrie.

Subdomeniile aferente domeniului Științele Sociale sunt: studii de comunicare și media, științe politice și studii internaționale (inclusiv studii de dezvoltare), sociologie și geografie. Acest ranking, realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004, se concentrează pe excelența cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul a cinci dimensiuni, recalibrate pentru fiecare domeniu, ponderile indicatorilor fiind adaptate fiecărui domeniu în parte.

Rankingul Times Higher Education Subject Rankings 2023 aduce pentru comunitatea academică din UVT o confirmare internațională de prestigiu în domeniul științelor sociale, o arie de cunoaștere în care am investit constant în ultimii ani, atât prin tematicile de cercetare deschise cât și prin implicarea în viața comunității, prin variate formate participative. Este un succes care confirmă drumul ascendent pe care îl parcurg științele sociale la UVT”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.