Skip to main content

Parcul Botanic rămâne închis, încă o săptămână! Lucrările la sistemul de iluminat public nu sunt încă gata

Parcul Botanic rămâne închis! Primăria Timișoara prelungește cu o săptămână, restricțiile privind accesul publicului în parc.

Primăria Timișoara realizează, pentru prima dată, un sistem inteligent de iluminat public în Parcul Botanic. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în data de 11 iulie, iar durata acestora este de 6 luni.

Pentru siguranța cetățenilor, pe timpul lucrărilor efectuate până acum a fost închis accesul publicului. Restricțiile erau valabile până astăzi inclusiv, 28 octombrie.

Constructorul a cerut astăzi, în cadrul unei ședințe de evaluare a stadiului lucrărilor, ca pentru siguranța cetățenilor să fie prelungită perioada în care accesul publicului este închis.

Astfel, a fost aprobată prelungirea închiderii accesului publicului cu o săptămână, până în data de 4 noiembrie inclusiv.

Proiectul prevede instalarea a 219 stâlpi de iluminat public și extinderea sistemului de iluminat pe o lungime de 3400 de metri liniari. Prin proiect se vor executa următoarele: realizarea unei rețele electrice subterane (LES), alimentarea rețelei electrice nou proiectate, montarea stâlpilor de susținere a corpurilor de iluminat, montarea corpurilor de iluminat pietonal și implementarea unui sistem de telegestiune cu dimming la nivel de punct luminos. Astfel, se reduce consumul de energie electrică, se realizează un iluminat corect al parcului, adaptat la funcțiunile spațiului public, pentru creșterea confortului și siguranței celor care îl traversează.

Corpurile de iluminat utilizate sunt de tip felinar și distribuie lumina descendent. Partea de sus a acestora e obturată, reducând poluarea luminoasă. Fiecare dintre acestea este prevăzut cu sistem de reglare a intensității luminii. Astfel, aceasta poate fi reglată atât pentru reducerea consumului de electricitate, dar și pentru a nu perturba biodiversitatea mediului natural în care sunt amplasate.

Valoarea totală a contractului este de peste 2 milioane de lei, iar firma executantă este Elby Energy Projects SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.