Skip to main content

Sute de cerșetori, ridicați de pe străzile Timișoarei! Poliția Locală face apel la cetățeni să nu le mai dea bani

Fenomenul cerșetoriei este unul prezent în cotidian, iar polițiștii locali acționează permanent pentru descurajarea lui.

Acțiunile desfășurate pe această linie au loc zilnic, persoanele care apelează la mila publică fiind depistate atât ca urmare a verificărilor efectuate în teren, cât și ca urmare a sesizărilor de la cetățeni.

Astfel de persoane sunt depistate în mod repetat și preluate din stradă, fiind predate către Centrul pentru persoane fără adăpost din cadrul Complexului de servicii Sfântul Francisc de pe strada Telegrafului.

Din păcate, legislația nu permite obligarea acestor persoane să stea într-un centru, acestea neputând fi reținute acolo împotriva voinței lor, alegând să se întoarcă în stradă, de multe ori, înainte ca polițiștii locali să termine formalitățile de predare a lor către centru, o soluție fiind ca timișorenii să nu le mai ofere bani.

De altfel, Poliția Locală Timișoara a desfășurat de-a lungul anului mai multe campanii de informare a populației cu privire la faptul că nu este recomandat să le ofere bani.

De la începutul acestui an, polițiștii locali au depistat în stradă un număr de 655 astfel de persoane, cu o creștere în lunile de vară față de cele mai reci. Dintre acestea, 619 sunt persoane adulte și 36 minori, aceștia din urmă fiind predați către Direcția Generala de Asistență Socială și Protecția Copilului. Majoritatea dintre ele sunt depistate în mod repetat și revin de fiecare dată în stradă.

”Poliția Locală reamintește cetățenilor că nu este bine să le ofere bani cerșetorilor cu atât mai mult cu cât unii dintre ei nu folosesc acești bani pentru a se întreține, ci pentru a-i da în special pe alcool, uneori sunt violenți, produc disconfort prin mizeria strânsă în jurul lor, alții sunt apți de muncă și totuși recurg la astfel de metode. Cazuri de acest gen pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968 ori 0256.246.112 sau pe emailul instituției contact@politialoctm.ro”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.