Skip to main content

UVT se alătură elitei academice globale! Clasare de top în Times Higher Education Subject Ranking 2024

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) se remarcă în clasamentul internațional Times Higher Education Subject Rankings 2024, plasându-se în topul universităților din întreaga lume în multiple domenii de studii.

Potrivit acestei evaluări, UVT se situează în următoarele poziții:

Economie: Universitatea de Vest din Timișoara se clasează între primele 601-800 de universități din lume în domeniul Economiei. Această performanță este remarcabilă, evidențiind competența și calitatea în educație și cercetare a instituției.

Fizică: În domeniul Fizică, UVT se află în topul 801-1000 la nivel mondial. Revenirea în acest clasament pentru domeniul Fizică reflectă angajamentul și excelența cercetătorilor și cadrelor didactice din cadrul universității în acest domeniu important.

Științe Sociale: Universitatea de Vest din Timișoara se remarcă și în domeniul Științe Sociale, clasându-se în topul 601-800. Această poziție este un indicator al calității programelor de științe sociale oferite de universitate.

CITEŞTE ŞI: Şoferul care a provocat accidentul cu patru victime, era beat şi avea permisul suspendat pentru că urcase drogat la volan

De asemenea, UVT se alătură grupului select al universităților din România care au fost nominalizate în cel puțin trei domenii științifice în acest prestigios clasament internațional.

Această realizare atestă diversitatea și consistența ofertei academice și de cercetare a Universității de Vest din Timișoara.

„Acest ranking internațional, realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004, se concentrează pe excelența cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul a cinci dimensiuni, recalibrate pentru fiecare domeniu, ponderile indicatorilor fiind adaptate fiecărui domeniu în parte. Ne situăm în acest an în cel mai mare număr de domenii de studii prezente în THE Ranking 2024, un semn caracteristic pentru dinamismul UVT în mediul academic internațional”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

De menționat că domeniile Economiei și Fizicii includ subcategorii precum business și management, contabilitate și finanțe, economie și econometrie, respectiv matematică și statistică, fizică și astronomie, chimie, geologie și științele pământului.

Universitatea de Vest din Timișoara continuă să se distingă prin excelență academică și cercetare de calitate, consolidându-și poziția în peisajul academic internațional.

CITEŞTE ŞI: Iată cum va arăta parcarea supraterana, din zona Dacia! Va avea patru niveluri şi va costa aproape 20 de milioane de lei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.