Skip to main content

UVT, în topul rezultatelor naționale din domeniul biologiei și bioinformaticii, în noile rezultate Round University Subject Rankings 2021

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în rankingul RUR Subject Rankings, ediția 2021.

UVT excelează în cadrul domeniului Științe ale Vieții (biologie, bioinformatică), ocupând locul 3 pe țară, după rezultatele obținute pe componentele de Research Ranking și Financial Sustainability Ranking, respectiv poziția 4 pe componentele Teaching și International Diversity Ranking.

CITEŞTE ŞI: O nouă campanie, marca Retim! Nu abandonaţi deşeurile în locuri neautorizate

Clasamentul Round University Subject Rankings are la bază informaţiile folosite pentru generarea clasificării generale Round University Ranking şi măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în 4 categorii de indicatori: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Se confirmă că poziționarea UVT este peste medie în domeniile: Științe naturale (primul loc la nivel naţional în Research Ranking al acestui domeniu, cu locul 2 la nivel național, iar la nivel mondial ocupă poziţia 376 din 700 de universităţi din acest domeniu) și Științe tehnice (primul loc la nivel naţional în Research Ranking al acestui domeniu, cu locul 5 la nivel național, iar la nivel mondial UVT ocupă poziţia 671 din 700 de universităţi din acest domeniu).

Cele mai importante componente evaluate prin clasamentul internațional Round University Subject Rankings sunt cele de predare și de cercetare, asupra cărora ne-am concentrat simultan în ultimii ani, astfel încât să reușim clasarea în topul rețelelor universitare europene. Rezultatul pe care îl înregistrează UVT în RUR Subject Rankings 2021 confirmă bunele rezultate cu care universitatea noastră se remarcă, într-un mediu competitiv, al excelenței și inovării științifice”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: Explozie de cazuri grave de COVID, la Timişoara! Spitalul Victor Babeş suplimentează numărul de paturi

Topul mondial Round University Ranking, publicat din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova, a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Global Institutional Profiles Project (GIPP).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.