Skip to main content

Dacă e toamnă, e Târgul Meşterilor Populari! Ce surprize vă aşteaptă, la Muzeul Satului Bănăţean?

Muzeul Satului Bănățean găzduiește în acest sfârșit de săptămână, Târgul Meșterilor Populari.

În perioada 25-26 septembrie,Muzeul Satului Bănăţean Timițoara organizează, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, manifestare care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România din diferite zone etnografice ale ţării.

CITEŞTE ŞI: UVT, în topul rezultatelor naționale din domeniul biologiei și bioinformaticii, în noile rezultate Round University Subject Rankings 2021

Participă peste 50 de meşteri populari din toată ţara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale şi nu în ultimul rând gastronomie tradiţională.

Iată programul complet al evenimentelor:

Sâmbătă, 25 septembrie: 10.00 -11.00 – deschiderea festivă şi prezentarea participanţilor, iar între orele 10.00 – 20.00 se va desfăşura expoziția cu vânzare a meşterilor populari.

De la ora 12.00, pe scenă va urca ansamblul Pusta Banatului și soliștii Cornel Brici, Dolores Dongea, Vlad Văcaru și Anda Sabadoș.

Duminică, 26 septembrie: 10.00 -20.00 – expoziția cu vânzare a meşterilor populari, iar între orele 13.00 -14.00 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor.

De la ora 12.00 – program artistic pe scenă cu ansamblul Pusta Banatului, cu interpreții amintiți și alții.

Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei.

CITEŞTE ŞI: O nouă campanie, marca Retim! Nu abandonaţi deşeurile în locuri neautorizate

Accesul se va face în baza respectării normelor în vigoare emise de Guvernul României în privința Covid 19, mai exact: prezentarea certificatului verde în formă tipărită sau electronică (de pe telefon, cu codul QR), test PCR negativ nu mai vechi de 72 ore sau adeverință care atestă parcurgerea curentă a infectării cu SARS-Cov-2 a persoanelor aflate în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu Covid 19.

Pe durata evenimentului (sâmbătă și duminică 25 – 26 septembrie), obiectivele de vizitare vor fi închise.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.