Skip to main content

UVT, în topul celor mai bune universităţi din lume!

UVT se află în topul universităților românești ierarhizate internațional în noul ranking Round University Ranking 2023 (RUR), ocupând poziţia 929 la nivel mondial, dintr-un total de 1215 universităţi ierarhizate din 85 de ţări.

În acelaşi top, Universitatea de Vest este pe poziția 360 la nivel european, dintr-un total de 486 universităţi ierarhizate din 36 de ţări, şi pe poziţia 4 la nivel naţional din 14 universităţi românești prezente în ranking.

CITEŞTE ŞI: Se dă startul distracţiei! Hai la cel mai mare Silent Disco din Timişoara!

Potrivit rezultatelor obţinute pentru dimensiunea „rezultate ale cercetării”, UVT se situează pe prima poziţie la nivel naţional, respectiv pe locul 600 la nivel mondial.

Clasificarea Round University Ranking măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în patru categorii:

predare (40%),

cercetare (40%),

diversitate internațională (10%)

sustenabilitate financiară (10%).

Indicatorii de performanță utilizați aparțin celor șase domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

„Rezultatul obținut de UVT în noua ediție a rankingului Round University Ranking consolidează rezultatele pe care Universitatea de Vest din Timișoara le-a obținut în clasificările internaționale din ultimii ani, confirmând poziția de lider în ansamblul rețelei de învățământ superior din vestul țării. Remarcăm în primul rând diversitatea indicatorilor măsurați și evaluați în acest ranking, un semn al acoperirii globale pe care o oferă programele noastre de studiu și proiectele de cercetare, în acord cu dinamica din Spațiul European al Educației și Spațiul European al Cercetării”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Prezenta ierarhizare a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei Global Institutional Profiles Project (GIPP), dezvoltată de Clarivate Analytics, dar și a datelor bibliometrice şi scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiilor privind reputaţia academică.

CITEŞTE ŞI: Se strică vremea! Ploi, vijelii și grindină, în cea mai mare parte a țării! Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică

Agenția Round University Ranking publică sistemul de Ranking Universitar din 2013.

Furnizorul de date pentru sistemul RUR este Clarivate Analytics, liderul global în furnizarea de informații și analize de încredere utile în procesul de accelerare a ritmului inovației globale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.