Skip to main content

Preşedintele Germaniei, la pas, prin Timişoara! Frank-Walter Steinmeier vine pentru prima dată în oraşul de pe Bega

Timp de două zile, Președintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a efectuat o vizită oficială la Timișoara.

Înaltul oaspete german a sosit la Timișoara joi după-amiază, după care a depus o coroană de flori la Monumentul „Crucificare”, situat în fața Catedralei Mitropolitane, pentru a marca astfel Ziua Eroilor.

După ceremonie, Președintele Germanie și delegația care îl însoțește au luat parte la un un concert al Filarmonicii Banatul.

În cea de-a doua zi a vizitei, șeful statului german a vizitat mai multe obiective reprezentative ale orașului.
A vizitat Domul Romano-Catolic din Piaţa Unirii, Cazarma U, unde are loc o expoziție de sculptură şi Liceul Lenau, cu predare în limba germană și singurul liceu din țară care are doi absolvenți premiați cu Premiul Nobel.

Apoi, şeful statului german împreună cu delegaţia oficială, a vizitat Sinagoga din Cetate, unde a avut o întâlnire cu reprezentanții comunității evreiești.

În încheierea turului, Frank-Walter Steinmeier a semnat în Cartea de Onoare a orașului și a făcut o scurtă declarație de presă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.
La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.