Skip to main content

UVT deschide Săptămâna de Inițiere cu trei evenimente culturale de marcă, alături de Cristian Tudor Popescu şi Doru Căstăian

Universitatea de Vest din Timișoara invită publicul la trei evenimente culturale deosebite în cadrul Săptămânii de Inițiere.

Cristian Tudor Popescu și Doru Căstăian vor susține discuții captivante, iar săptămâna se va încheia cu spectacolul stradal de poezie „Balcoolaurul și gladiautorii”.

Astfel, mâine, de la ora 17:00, în Aula Magna, cei interesaţi sunt ateptaţi la discuția „Despre potențialul (post) umanist al științei” cu Doru Căstăian, moderată de Conf. Univ. Dr. Mădălin Bunoiu.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţă, salvată de pompieri, în creierii nopţii! În ce stare era bătrâna, la sosirea echipelor de intervenţie?

Miercuri, 27 septembrie, începând cu ora 17:00, în Aula Magna UVT, Cristian Tudor Popescu va aborda subiectul „Despre manipulare în presă”, într-un dialog moderat de Robert Șerban.

Joi, 30 septembrie, la ora 20:00, în Piața Sf. Gheorghe din Timișoara, publicul va fi parte din spectacolul stradal de poezie „Balcoolaurul și gladiautorii”, inspirat din antologia semnată de Eugen Bunaru și interpretat de Bogdan Spiridon și studenții-actori.

„Diversitatea evenimentelor culturale din perioada deschiderii anului universitar se constituie în momente de neuitat pentru studenți și pentru publicul larg și reprezintă maniera privilegiată prin care artiștii din cadrul comunității noastre universitare se remarcă și în această toamnă, sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”. Vă așteptăm cu bucurie la UVT! Arta este în mijlocul comunității!”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: După 13 ani de procese, o vilă din centrul Timişoarei ajunge în patrimoniul statului! Ce destinaţie va avea clădirea de pe Bulevardul Loga, nr. 52?

Aceste evenimente reprezintă momente deosebite pentru studenți și publicul larg și reflectă angajamentul Universității de Vest în promovarea culturii și artei în comunitate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.