Skip to main content

UVT deschide Săptămâna de Inițiere cu trei evenimente culturale de marcă, alături de Cristian Tudor Popescu şi Doru Căstăian

Universitatea de Vest din Timișoara invită publicul la trei evenimente culturale deosebite în cadrul Săptămânii de Inițiere.

Cristian Tudor Popescu și Doru Căstăian vor susține discuții captivante, iar săptămâna se va încheia cu spectacolul stradal de poezie „Balcoolaurul și gladiautorii”.

Astfel, mâine, de la ora 17:00, în Aula Magna, cei interesaţi sunt ateptaţi la discuția „Despre potențialul (post) umanist al științei” cu Doru Căstăian, moderată de Conf. Univ. Dr. Mădălin Bunoiu.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţă, salvată de pompieri, în creierii nopţii! În ce stare era bătrâna, la sosirea echipelor de intervenţie?

Miercuri, 27 septembrie, începând cu ora 17:00, în Aula Magna UVT, Cristian Tudor Popescu va aborda subiectul „Despre manipulare în presă”, într-un dialog moderat de Robert Șerban.

Joi, 30 septembrie, la ora 20:00, în Piața Sf. Gheorghe din Timișoara, publicul va fi parte din spectacolul stradal de poezie „Balcoolaurul și gladiautorii”, inspirat din antologia semnată de Eugen Bunaru și interpretat de Bogdan Spiridon și studenții-actori.

„Diversitatea evenimentelor culturale din perioada deschiderii anului universitar se constituie în momente de neuitat pentru studenți și pentru publicul larg și reprezintă maniera privilegiată prin care artiștii din cadrul comunității noastre universitare se remarcă și în această toamnă, sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”. Vă așteptăm cu bucurie la UVT! Arta este în mijlocul comunității!”, transmite rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: După 13 ani de procese, o vilă din centrul Timişoarei ajunge în patrimoniul statului! Ce destinaţie va avea clădirea de pe Bulevardul Loga, nr. 52?

Aceste evenimente reprezintă momente deosebite pentru studenți și publicul larg și reflectă angajamentul Universității de Vest în promovarea culturii și artei în comunitate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.