Skip to main content

Artă inovatoare, la Muzeul Național al Banatului din Timişoara! Nu rata două expoziţii de excepţie!

Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Societatea de Istorie și Arheologie din Banat și Fundația Herczeg, organizează un eveniment extraordinar dedicat artelor vizuale și promotorilor culturii: critici de artă, colecționari și curatori.

Prima parte a acestui eveniment de excepție, prezentată de Societatea de Istorie și Arheologie a Banatului, oferă o experiență artistică unică – „Logics and Shapes (Sculpture Studio)”.

Această instalație impresionantă, situată în apropierea Bastionului Maria Theresia, nu este doar o expoziție obișnuită, ci o demonstrație spectaculoasă de forță și creativitate.

CITEŞTE ŞI: UVT deschide Săptămâna de Inițiere cu trei evenimente culturale de marcă, alături de Cristian Tudor Popescu şi Doru Căstăian

Aici, 12 tone de andezit, oțel și metal au fost transformate în capodopere uluitoare ale artei contemporane.

Artiștii Nimbus Ambrus, Cătălin Bădărău, Toma Libotyan, Attila Tamas, Eugeniu Țîbuleac și Dan Vișovan au dat viață acestor materiale brute, creând o simfonie vizuală desăvârșită.

Astfel, timişorenii şi turiştii sunt aşteptaţi vineri, începând cu ora 18:00, la parterul Bastionului, în partea orientată către Punctele Cardinale, la vernisajul expoziţiei, pentru a savura arta contemporană stradală.

A doua parte a evenimentului, intitulată „Expoziția Artiști din Timișoara în colecția Herczeg”, va avea loc în mansarda B1 și oferă o ocazie unică de a vă întâlni cu opere de artă contemporană din prestigioasa colecție a familiei Delia și Andrei Herczeg.

Expoziția prezintă o selecție de 52 de lucrări, inclusiv pictură, grafică și sculptură, create de către 38 de artiști din Timișoara în perioada 1972 – 2023.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţă, salvată de pompieri, în creierii nopţii! În ce stare era bătrâna, la sosirea echipelor de intervenţie?

Aceste opere reflectă evoluția artelor vizuale din Timișoara pe parcursul ultimelor decenii.

Familia Herczeg este cunoscută pentru susținerea activă a artiștilor și pentru organizarea unor evenimente importante în acest scop, precum taberele de artă de la Gărâna și taberele de sculptură din Timișoara, precum și tabăra de sculptură în lemn „La Castel” din apropierea Castelului Huniade în anul 2009.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 28 septembrie – 3 decembrie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.