Skip to main content

Artă inovatoare, la Muzeul Național al Banatului din Timişoara! Nu rata două expoziţii de excepţie!

A fi om!

Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Societatea de Istorie și Arheologie din Banat și Fundația Herczeg, organizează un eveniment extraordinar dedicat artelor vizuale și promotorilor culturii: critici de artă, colecționari și curatori.

Prima parte a acestui eveniment de excepție, prezentată de Societatea de Istorie și Arheologie a Banatului, oferă o experiență artistică unică – „Logics and Shapes (Sculpture Studio)”.

Această instalație impresionantă, situată în apropierea Bastionului Maria Theresia, nu este doar o expoziție obișnuită, ci o demonstrație spectaculoasă de forță și creativitate.

CITEŞTE ŞI: UVT deschide Săptămâna de Inițiere cu trei evenimente culturale de marcă, alături de Cristian Tudor Popescu şi Doru Căstăian

Aici, 12 tone de andezit, oțel și metal au fost transformate în capodopere uluitoare ale artei contemporane.

Artiștii Nimbus Ambrus, Cătălin Bădărău, Toma Libotyan, Attila Tamas, Eugeniu Țîbuleac și Dan Vișovan au dat viață acestor materiale brute, creând o simfonie vizuală desăvârșită.

Astfel, timişorenii şi turiştii sunt aşteptaţi vineri, începând cu ora 18:00, la parterul Bastionului, în partea orientată către Punctele Cardinale, la vernisajul expoziţiei, pentru a savura arta contemporană stradală.

A doua parte a evenimentului, intitulată „Expoziția Artiști din Timișoara în colecția Herczeg”, va avea loc în mansarda B1 și oferă o ocazie unică de a vă întâlni cu opere de artă contemporană din prestigioasa colecție a familiei Delia și Andrei Herczeg.

Expoziția prezintă o selecție de 52 de lucrări, inclusiv pictură, grafică și sculptură, create de către 38 de artiști din Timișoara în perioada 1972 – 2023.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţă, salvată de pompieri, în creierii nopţii! În ce stare era bătrâna, la sosirea echipelor de intervenţie?

Aceste opere reflectă evoluția artelor vizuale din Timișoara pe parcursul ultimelor decenii.

Familia Herczeg este cunoscută pentru susținerea activă a artiștilor și pentru organizarea unor evenimente importante în acest scop, precum taberele de artă de la Gărâna și taberele de sculptură din Timișoara, precum și tabăra de sculptură în lemn „La Castel” din apropierea Castelului Huniade în anul 2009.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 28 septembrie – 3 decembrie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Creșterea alarmantă a cazurilor de cancer îi face pe cei de la Asociația Oncohelp Timișoara să extindă capacitatea centrului în care bolnavii primesc  tratamentul de care au nevoie.
În perioada 17 – 21 mai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș invită firmele timișene să facă parte din delegaţia de afaceri care va vizita IBA 2025 – care va avea loc la Düsseldorf, în perioada 18 – 22 mai.
A vrut să dea o mână de ajutor, dar s-a trezit în plasa unor indivizi cu gânduri necurate. Este pățania unei tinere din Timișoara, care a fost tâlhărită, pe o stradă din oraș.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.