Skip to main content

Artă inovatoare, la Muzeul Național al Banatului din Timişoara! Nu rata două expoziţii de excepţie!

Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Societatea de Istorie și Arheologie din Banat și Fundația Herczeg, organizează un eveniment extraordinar dedicat artelor vizuale și promotorilor culturii: critici de artă, colecționari și curatori.

Prima parte a acestui eveniment de excepție, prezentată de Societatea de Istorie și Arheologie a Banatului, oferă o experiență artistică unică – „Logics and Shapes (Sculpture Studio)”.

Această instalație impresionantă, situată în apropierea Bastionului Maria Theresia, nu este doar o expoziție obișnuită, ci o demonstrație spectaculoasă de forță și creativitate.

CITEŞTE ŞI: UVT deschide Săptămâna de Inițiere cu trei evenimente culturale de marcă, alături de Cristian Tudor Popescu şi Doru Căstăian

Aici, 12 tone de andezit, oțel și metal au fost transformate în capodopere uluitoare ale artei contemporane.

Artiștii Nimbus Ambrus, Cătălin Bădărău, Toma Libotyan, Attila Tamas, Eugeniu Țîbuleac și Dan Vișovan au dat viață acestor materiale brute, creând o simfonie vizuală desăvârșită.

Astfel, timişorenii şi turiştii sunt aşteptaţi vineri, începând cu ora 18:00, la parterul Bastionului, în partea orientată către Punctele Cardinale, la vernisajul expoziţiei, pentru a savura arta contemporană stradală.

A doua parte a evenimentului, intitulată „Expoziția Artiști din Timișoara în colecția Herczeg”, va avea loc în mansarda B1 și oferă o ocazie unică de a vă întâlni cu opere de artă contemporană din prestigioasa colecție a familiei Delia și Andrei Herczeg.

Expoziția prezintă o selecție de 52 de lucrări, inclusiv pictură, grafică și sculptură, create de către 38 de artiști din Timișoara în perioada 1972 – 2023.

CITEŞTE ŞI: Bunicuţă, salvată de pompieri, în creierii nopţii! În ce stare era bătrâna, la sosirea echipelor de intervenţie?

Aceste opere reflectă evoluția artelor vizuale din Timișoara pe parcursul ultimelor decenii.

Familia Herczeg este cunoscută pentru susținerea activă a artiștilor și pentru organizarea unor evenimente importante în acest scop, precum taberele de artă de la Gărâna și taberele de sculptură din Timișoara, precum și tabăra de sculptură în lemn „La Castel” din apropierea Castelului Huniade în anul 2009.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 28 septembrie – 3 decembrie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.