Skip to main content

După 13 ani de procese, o vilă din centrul Timişoarei ajunge în patrimoniul statului! Ce destinaţie va avea clădirea de pe Bulevardul Loga, nr. 52?

S-a încheiat epopeea clădirii de pe bulevadul CD Loga, nr. 52, care a fost confiscată, printr-o sentinţă judecatorească, încă din anul 2016.

Vila şi terenul aferent, care are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, au fost dobândite, în 1995, prin acte false, de Ionelaş Cârpaci.

În 2010, acesta a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și falsificare a documentelor, în legătură cu preluarea ilegală a mai multor proprietăți de la stat, iar după cinci ani, Ionelaş Cârpaci a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 4 luni de închisoare.

CITEŞTE ŞI: Anamaria Prodan, Dorian Popa sau Cosmina Păsărin vin la Timisoara Fashion Week! Când va avea loc evenimentul?

Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, instanţa de decis, atunci, şi confiscarea vilei de pe bulevardul Loga, nr. 52 care însă, între timp, a fost vândută de mai multe ori.

Au urmat alte procese, iar acum, clădirea a fost, în sfârşit, intabulată.

Astăzi avem o victorie majoră pentru Timişoara şi pentru timişoreni.  Statul român este acum proprietarul de drept, atât al clădirii, cât şi al terenului de 1.200 de metri pătraţi, din spatele clădirii. Noi, ca municipiul Timişoarei, avem dreptul de administare al acestei clădiri. Am făcut un pas administrativ şi am reuşit să întabulăm statul român şi Primăria Municipiului Timişoara. Acesta este doar un pas, deoarece clădirea este ocupată. Vom face şi următorul pas, care înseamnă să evacuăm oamenii care stau în această clădire, aceşti falşi chiriaşi”, a anunţat astăzi, Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Edilul spune că vila va găzdui o instituţie de învăţământ, cel mai probabil o grădiniţă.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.

Călătorie gratuită la bordul Pelicanului, muzică și dans pentru timișoreni, și nu numai, în acest weekend! Se deschide graniţa cu Serbia, pentru ambarcaţiuni

În acest weekend, se redeschide punctul de frontieră temporar, pe Bega, între România și Serbia, iar cu acest prilej, proiectul ”Ecluze pe Bega / Timișoara – port cultural” aduce o serie de activități și evenimente, ce sărbătoresc istoria bogată a canalului și legătura unică pe care acesta o asigură între comunități.

Cea mai vocală angajată din Primăria Timişoara revine în funcţie! Mirela Toc este repusă în drepturi, la PLMSTF

Aflată în permanent conflict cu conducerea Primăriei Timişoara, sancţionată atât de Nicolae Robu, cât şi de Dominic Fritz, Mirela Toc va fi, de mâine, reintegrată în funcţie.

Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro

Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților cât mai facilă – admitereonline.uvt.ro.