Skip to main content

După 13 ani de procese, o vilă din centrul Timişoarei ajunge în patrimoniul statului! Ce destinaţie va avea clădirea de pe Bulevardul Loga, nr. 52?

S-a încheiat epopeea clădirii de pe bulevadul CD Loga, nr. 52, care a fost confiscată, printr-o sentinţă judecatorească, încă din anul 2016.

Vila şi terenul aferent, care are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, au fost dobândite, în 1995, prin acte false, de Ionelaş Cârpaci.

În 2010, acesta a fost trimis în judecată pentru înșelăciune și falsificare a documentelor, în legătură cu preluarea ilegală a mai multor proprietăți de la stat, iar după cinci ani, Ionelaş Cârpaci a fost condamnat la o pedeapsă de 10 ani și 4 luni de închisoare.

CITEŞTE ŞI: Anamaria Prodan, Dorian Popa sau Cosmina Păsărin vin la Timisoara Fashion Week! Când va avea loc evenimentul?

Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, instanţa de decis, atunci, şi confiscarea vilei de pe bulevardul Loga, nr. 52 care însă, între timp, a fost vândută de mai multe ori.

Au urmat alte procese, iar acum, clădirea a fost, în sfârşit, intabulată.

Astăzi avem o victorie majoră pentru Timişoara şi pentru timişoreni.  Statul român este acum proprietarul de drept, atât al clădirii, cât şi al terenului de 1.200 de metri pătraţi, din spatele clădirii. Noi, ca municipiul Timişoarei, avem dreptul de administare al acestei clădiri. Am făcut un pas administrativ şi am reuşit să întabulăm statul român şi Primăria Municipiului Timişoara. Acesta este doar un pas, deoarece clădirea este ocupată. Vom face şi următorul pas, care înseamnă să evacuăm oamenii care stau în această clădire, aceşti falşi chiriaşi”, a anunţat astăzi, Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Edilul spune că vila va găzdui o instituţie de învăţământ, cel mai probabil o grădiniţă.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.