Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „Clinica Juridică pentru Societatea Civilă”!

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara va lansa proiectul „Clinicii Juridice pentru Societatea Civilă”.

Lansarea va avea loc joi, 16 decembrie, începând cu ora 16:00, în Sala de conferințe a Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara (Bd. Eroilor de la Tisa nr. 9A).

Evenimentul va fi transmis și online în format streaming pe site-ul web și pe pagina de Facebook a facultății: www.drept.uvt.ro / https://www.facebook.com/drept.uvt.

Proiectul Clinicii Juridice pentru Societatea Civilă (CJSC) este inițiat ca o structură ce reunește cadre didactice și studenți voluntari ai Facultății de Drept, alături de profesioniști ai dreptului – avocați din cadrul unor reputate societăți și cabinete de avocatură din Timișoara.

„Prin serviciile pe care le oferă, Clinica Juridică pentru Societatea Civilă urmărește strângerea legăturilor Facultății de Drept din Timișoara cu mediul civic și profesional. De asemenea, proiectul va susține implicarea studenților de la Drept în activități juridice menite să le dezvolte aptitudinile profesionale, cultivând, în același timp, simțul responsabilității civice și sociale, un rol formator asumat de către Universitatea de Vest din Timișoara, care primește de acum un cadru foarte concret prin preocupările echipei de cadre universitare ale Facultății de Drept.”, spune rectorul UVT,  Marilen Gabriel Pirtea.

În cadrul CJSC vor activa studenți și avocați voluntari, care vor oferi servicii de asistență, reprezentare și documentare juridică pro bono, în conformitate cu standardele etice și profesionale prevăzute de legislația în vigoare. Mai precis, activitatea CJSC se va putea concretiza în acordarea următoarelor tipuri de servicii juridice:

•      consultanță, asistență și reprezentare în îndeplinirea formalităților de înființare și/sau modificare a asociațiilor non-profit;
•      consultanță juridică și documentare, redactare de opinii juridice în domeniile de activitate specializate ale organizațiilor non-guvernamentale;
•      asistență și reprezentare judiciară într-un număr de cazuri particulare propuse de organizații non-guvernamentale și selectate pe criterii vizând importanța temei abordate, gradul de complexitate juridică și necesitatea resurselor juridice specializate.

În anul academic 2021-2022, avocații care și-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu Facultatea de Drept din Timișoara în cadrul Clinicii Juridice pentru Societatea Civilă provin din cadrul următoarelor societăți și cabinete de avocatură din Timișoara:

•      Hațegan Attorneys – Av. Adoriana Azoiței
•      Maier, Ciucur & Asociații – Av. Mălina Bucur
•      Marian, Popa și Asociații (MPPL) – Av. Ioana Petruse
•      Mușat & Partners Timișoara – Av. Oana Mititelu
•      Cabinet de avocat Dan Doroga
•      Cabinet de avocat Cristina Nicorici

Activitățile clinicii vor fi coordonate de Sorina Doroga, prodecan al facultății, avocat în cadrul Baroului Timiș și inițiatoarea acestui proiect.

Misiunea CJSC este structurată pe două axe fundamentale:

•      prima își propune să ofere studenților Facultății de Drept posibilitatea de a dobândi, prin învățare experiențială alături de practicieni ai dreptului, aptitudini și calități esențiale pentru exercitarea profesiilor juridice;
•      cea de-a doua vizează constituirea și consolidarea, la nivelul Facultății de Drept, a unui pol de resurse juridice de referință pentru membrii societății civile din România, în special pentru organizații non-guvernamentale, grupuri comunitare și alte asocieri cu scop civic, umanitar, social, artistic și/sau comunitar, care acționează în spiritul valorilor democratice din România și Uniunea Europeană.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.