Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara domină clasamentul „Nature” pe domeniul Fizică

Universitatea de Vest din Timișoara o nouă poziţionare de top, în clasificările internaționale, ocupând primul loc la nivel național în prestigiosul clasament „Nature” pe domeniul fizică, pentru perioada 1 iunie 2022 – 31 mai 2023.

Clasamentul „Nature” reprezintă o referință globală pentru evaluarea și evidențierea celor mai bune instituții de cercetare din diverse domenii științifice.

În domeniul fizică, Universitatea de Vest din Timișoara a obținut o performanță excepțională, evidențiată de rezultatele cercetărilor publicate în reviste de prestigiu precum European Physical Journal C, Journal of High Energy Physics, Physical Review Letters sau Nature Physics.

CITEŞTE ŞI: Ameninţare cu bombă! O fostă judecătoare s-ar fi trezit cu un dispozitiv suspect în maşină, după ce a primit mai multe ameninţări!

UVT este inclusă în acest clasament alături de alte șapte universități din România, consolidând astfel poziția țării noastre în peisajul academic și științific mondial.

Ocuparea primei poziții în clasamentul „Nature” la nivel național reprezintă o recunoaștere a eforturilor cercetătorilor și cadrelor didactice implicate, consolidând poziția României în comunitatea academică internațională.

„UVT a reușit să se distingă prin contribuțiile semnificative la progresul înregistrat în domeniul fizicii, iar rezultatele cercetărilor sale au fost recunoscute și apreciate la nivel internațional. Acest succes aduce nu doar consolidarea reputației universității la nivel național, ci subliniază, în plus, și angajamentul său față de excelență în cercetare și educație”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.