Skip to main content

Universitatea de Vest din Timișoara domină clasamentul „Nature” pe domeniul Fizică

Universitatea de Vest din Timișoara o nouă poziţionare de top, în clasificările internaționale, ocupând primul loc la nivel național în prestigiosul clasament „Nature” pe domeniul fizică, pentru perioada 1 iunie 2022 – 31 mai 2023.

Clasamentul „Nature” reprezintă o referință globală pentru evaluarea și evidențierea celor mai bune instituții de cercetare din diverse domenii științifice.

În domeniul fizică, Universitatea de Vest din Timișoara a obținut o performanță excepțională, evidențiată de rezultatele cercetărilor publicate în reviste de prestigiu precum European Physical Journal C, Journal of High Energy Physics, Physical Review Letters sau Nature Physics.

CITEŞTE ŞI: Ameninţare cu bombă! O fostă judecătoare s-ar fi trezit cu un dispozitiv suspect în maşină, după ce a primit mai multe ameninţări!

UVT este inclusă în acest clasament alături de alte șapte universități din România, consolidând astfel poziția țării noastre în peisajul academic și științific mondial.

Ocuparea primei poziții în clasamentul „Nature” la nivel național reprezintă o recunoaștere a eforturilor cercetătorilor și cadrelor didactice implicate, consolidând poziția României în comunitatea academică internațională.

„UVT a reușit să se distingă prin contribuțiile semnificative la progresul înregistrat în domeniul fizicii, iar rezultatele cercetărilor sale au fost recunoscute și apreciate la nivel internațional. Acest succes aduce nu doar consolidarea reputației universității la nivel național, ci subliniază, în plus, și angajamentul său față de excelență în cercetare și educație”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.