Universitatea de Ştiințe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Regele Mihai I al României din Timişoara sprijină învațământul preuniversitar agricol

Lipsa acută a specialiştilor în agricultură i-a făcut pe reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole din Timişoara să se implice în rezolvarea acestei probleme.

Primul pas: înfiinţarea unui Centru dedicat, prin intermediul căruia sunt organizate cursuri de pregătire şi perfecţionare în agricultură.

Proiectul, demarat în urmă cu doi ani, se bucură de un real succes, numărul cursanţilor fiind într-o continuă creştere.

“Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului <<Regele Mihai I al Romaniei>> din Timisoara prin organizația sa Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, a încheiat un parteneriat cu Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde” din Timișoara, prin care, într-o prima etapă, se dorește a sprijini latura de pregătire profesională a elevilor. Roadele au apărut în urmă cu un an când prima clasa de mecanici agricoli în sistem dual și-a început activitatea cu primii 26 de elevi. În acest an, liceul pune la dispoziția elevilor, absolvenți de 8 clase, 56 de locuri la specilizarea de mecanic agricol”, explică directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Ciprian Fora.

CITEŞTE ŞI: Tâlhari la drumul mare! Doi tineri au bătut cu bestilitate un bărbat şi l-au jefuit

Elevii care optează pentru acest sistem de învăţământ preuniversitar fac pregătire de specialitate într-un centru modern şi dotat la standarde europene, în localitatea Voiteg.

În plus, ei beneficiază de stagii de practică extrem de complexe, realizate  la unele dintre cele mai dezvoltate societăţi  agricole din Banat.

De asemenea, elevii primesc un sprijin financiar de 600 de lei pe lună sub formă de bursă de studiu pe toată durata celor 3 ani de școală.

Toate aceste avantaje sunt aduse la cunoştinţa beneficarilor, prin intermediul campaniei de informare „Cu meseria de Mecanic agricol ai viitor!” desfășurată de Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii, în şcolile din vestul ţării.

Până acum oferta de școlarizare a fost prezentată în 40 de unităţi de învăţământ din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin.

Campania continuă şi în această lună, când specialiştii vor ajunge în alte 30 de şcoli gimnaziale din mediul rural.

CITEŞTE ŞI: Natalia Intotero, la pas prin judeţul Hunedoara! Candidată la Parlamentul European, se bucură de susţinerea întregului Guvern

Elevii care se îndreaptă spre acest tip de învăţământ au angajarea asigurată, la una dintre societăţile partenere în proiect, iar veniturile sunt unele care depăşesc de cele mai multe ori, salariul mediu pe economie.

Spre exemplu, un mecanic agricol poate câştiga până la 1.000 de euro în ţară, iar în Germania, salariul net ajunge şi la 2.500 de euro.
Mai multe detalii despre aceste cursuri găsiţi aici.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Exclusiv: Bojin, despre un nou mandat la CJT! Motivul pentru care şi-ar dori să revină în fruntea administraţiei judeţene

Titu Bojin, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost invitatul lui Dan Radosav, la podcastul Sursa de Vest fără Filtru.

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.