Universitatea de Ştiințe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Regele Mihai I al României din Timişoara sprijină învațământul preuniversitar agricol

Lipsa acută a specialiştilor în agricultură i-a făcut pe reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole din Timişoara să se implice în rezolvarea acestei probleme.

Primul pas: înfiinţarea unui Centru dedicat, prin intermediul căruia sunt organizate cursuri de pregătire şi perfecţionare în agricultură.

Proiectul, demarat în urmă cu doi ani, se bucură de un real succes, numărul cursanţilor fiind într-o continuă creştere.

“Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului <<Regele Mihai I al Romaniei>> din Timisoara prin organizația sa Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, a încheiat un parteneriat cu Liceul Tehnologic de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde” din Timișoara, prin care, într-o prima etapă, se dorește a sprijini latura de pregătire profesională a elevilor. Roadele au apărut în urmă cu un an când prima clasa de mecanici agricoli în sistem dual și-a început activitatea cu primii 26 de elevi. În acest an, liceul pune la dispoziția elevilor, absolvenți de 8 clase, 56 de locuri la specilizarea de mecanic agricol”, explică directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Ciprian Fora.

CITEŞTE ŞI: Tâlhari la drumul mare! Doi tineri au bătut cu bestilitate un bărbat şi l-au jefuit

Elevii care optează pentru acest sistem de învăţământ preuniversitar fac pregătire de specialitate într-un centru modern şi dotat la standarde europene, în localitatea Voiteg.

În plus, ei beneficiază de stagii de practică extrem de complexe, realizate  la unele dintre cele mai dezvoltate societăţi  agricole din Banat.

De asemenea, elevii primesc un sprijin financiar de 600 de lei pe lună sub formă de bursă de studiu pe toată durata celor 3 ani de școală.

Toate aceste avantaje sunt aduse la cunoştinţa beneficarilor, prin intermediul campaniei de informare „Cu meseria de Mecanic agricol ai viitor!” desfășurată de Centrul Româno-German de Pregătire și Perfecționare Profesională în Domeniul Agriculturii, în şcolile din vestul ţării.

Până acum oferta de școlarizare a fost prezentată în 40 de unităţi de învăţământ din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin.

Campania continuă şi în această lună, când specialiştii vor ajunge în alte 30 de şcoli gimnaziale din mediul rural.

CITEŞTE ŞI: Natalia Intotero, la pas prin judeţul Hunedoara! Candidată la Parlamentul European, se bucură de susţinerea întregului Guvern

Elevii care se îndreaptă spre acest tip de învăţământ au angajarea asigurată, la una dintre societăţile partenere în proiect, iar veniturile sunt unele care depăşesc de cele mai multe ori, salariul mediu pe economie.

Spre exemplu, un mecanic agricol poate câştiga până la 1.000 de euro în ţară, iar în Germania, salariul net ajunge şi la 2.500 de euro.
Mai multe detalii despre aceste cursuri găsiţi aici.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Oportunități de cariere pentru studenți, la UVT, în cadrul celui mai dens eveniment de networking cu reprezentanții marilor companii din regiunea de vest

Universitatea de Vest răspunde așteptărilor tinerilor studenți din UVT și din întregul centru universitar timișorean și le propune un eveniment dens de networking, în care vor avea oportunitatea întâlnirii cu reprezentanții marilor companii din economia regiunii de vest.

Femeie, bătută cu bestialitate și înjunghiată de soț!! Aceasta a ajuns la spital, iar medicii de aici au alertat imediat Poliția

O femeie de 58 de ani a ajuns la spital, în urma unui conflict cu soțul. Femeia a fost bătută și rănită cu un cuțit.

Amenajarea Pădurii Verzi, prinde contur! A fost lansată licitația pentru proiectare și asistență tehnică

Pădurea Verde din Timișoara va fi transformată într-o pădure-parc, unde timișorenii și nu numai se pot relaxa în aer liber.

Secretele şi tehnologiile din spatele fabricării unei anvelope! Continental Timişoara şi-a deschis porţile pentru timişorenii interesaţi de procesul de producţie

Fabrica de anvelope Continental Timişoara s-a transformat, pentru o zi, într-un parc uriaş de distracţie. Şi-a deschis porţile pentru toţi cei cei interesaţi să afle care este procesul de producţie a unei anvelope auto.

Copilaş de numai 4 ani, salvat de la înec, de un poliţist în timpul liber! Micuţul a alunecat şi a căzut direct în lacul de acumulare

Tragedie evitată în ultimul moment, graţie unui poliţist care, deşi era în timpul liber, nu a stat pe gânduri şi a sărit să salveze un copil de 4 ani.

Victimă încarcerată, după ce o maşină a intrat într-un tir! La câţiva kilometri distanţă, doi copii şi un adult au fost victimele altui accident cumplit

Un accident rutier grav s-a petrecut în urmă cu puţin timp, pe DN 6, iar salvatorii care au ajuns de urgenţă, la faţa locului, au găsit două victime.

Cod roşu de vreme de rea! Pentru zonele de munte, meteorologii anunţă urgie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o Avertizare cod roşu de vreme rea, valabilă din această noapte, de la ora 02:00 până mâine la ora 14:00.

Părinţi, în culmea disperării! Fiica lor a plecat de acasă, cu un taxi, iar de atunci, parcă a intrat în pământ

O fată de 17 ani a fost dată în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, după ce tatăl ei a anunţat Poliţia despre dipariţia ei.

Incendiu la un apartament de la etajul 10 al unui bloc! O fată de 15 ani, care era singură în casă, a fost evacuată de vecini și a avut nevoie de îngrijiri medicale

S-a dat alarma în urmă cu puțin timp în municipiul Vulcan, după ce în balconul unui apartament de la etajul 10 a izbucnit un incendiu.

CCIAT organizează noi cursuri de formare profesională! Vezi aici calendarul pe luna aprilie

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Instruire, Formare și Perfecționare Profesională demarează în luna martie 2023 o nouă serie de cursuri autorizate.

Video: Beznă totală, lângă Timişoara! Mii de oamenii au rămas fără iluminat public, din cauză că Primăria nu a plătit facturile către Enel

O localitatea de la marginea Timișoarei a rămas în beznă! Enel a tăiat curentul pentru iluminatul public, din cauza facturilor neplătite.

FOTO S-a deschis Târgul de Paște, de la Timișoara! Ateliere de încondeiat ouă, căsuțe cu bunătăți și suveniruri, dar și spectacole pentru copii!

Timișoara a îmbrăcat straie de sărbătoare! Târgul de Paște, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, și-a deschis astăzi oficial porțile și va putea fi vizitat până pe 18 aprilie, inclusiv.

VIDEO Accident cu șase victime, în vestul țării! A fost solicitat și elicopterul SMURD

Accident grav de circulație, pe o șosea din vestul țării! Două mașini în care se aflau șase persoane, au fost implicate.

Eroii zilei! Trei jandarmi, aflați în timpul liber, au salvat un bătrân căruia i s-a făcut rău și a căzut din picioare

Un bătrân din Timișoara a fost salvat de trei jandarmi aflați în timpul liber! Bărbatului i s-a făcut rău și s-a prăbușit la pământ.

Sprijin din partea Consiliului Județean Timiș pentru Raionul Nisporeni din Republica Moldova! Centrul de Sănătate, dotat cu un aparat radiologic digital

Centrul de Sănătate Nisporeni din Republica Moldova are acum un aparat radiologic digital achiziționat cu ajutorul financiar al Consiliului Județean Timiș!

Anexă mistuită de flăcări, lângă Timișoara, noaptea trecută! Incendiul s-a extins și la acoperișul unei case

Pompierii au fost solicitați noaptea trecută să intervină pentru stingerea unui incendiu în localitatea Giarmata.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.