Skip to main content

Transport public gratuit la Timişoara! Roxana Iliescu cere o dezbatere pe acest subiect, în contextul în care Primăria subvenţionează activitatea STPT, aproape integral

Rectificarea bugetului STPT, votată ieri de consilierii locali din Timişoara, mută 21 de milioane de lei din buzunarele contribualilor, în conturile societăţii de transport public.

Suma reprezintă subvenţia acordată de Primărie şi se adaugă celei alocate initial, la începutul anului, în valoare de 128 de milioane de lei.

În total, STPT încasează de la bugetul local, în acest an, 149 de milioane de lei, care reprezintă 84% din venituri.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Fabrică de droguri, descoperită de procurorii DIICOT Timişoara! Au fost confiscate sute de kilograme de canabis

Situaţia este dur criticată de consilierul local Roxana Iliescu care spune că de vină pentru dezastrul financiar al regiei de transport în comun este directorul Constantin Cocheci, puternic susţinut de USR.

“Pe scurt, la acest moment, raportat la veniturile totale ale societății de 177 milioane lei, asta înseamnă ca subvenția acordată de municipalitate a ajuns la 84%.În ritmul ăsta, mai mult ca sigur până la sfârșitul anului subvenția va ajunge la aproape 90%! Gradul la care a ajuns subvenția reflectă încă o dată, dacă toate celelalte argumente erau insuficiente (datorii imense, timpi de așteptare in stații de 30- 40 min, pierderi majore înregistrate la finele anului 2022 și cele înregistrate la 30.06.2023, flota de ultima generație care zace in curtea STPT în loc să deservească timișorenii etc), incompetența conducerii useriste a aceste societăți!”, spune Roxana Iliescu.

În aceste condiţii, consilierul local consideră că ar fi oportună iniţierea unor discuţii pe tema gratuităţii transportului în comun pentru toată lumea.

Raportat la situaţia din acest an, suma alocată de la bugetul local ar fi de încă maximum 28 de milioane de lei.

“Pentru bugetul local ar fi un efort suplimetnar de max 10% față de momentul actual, asta în condițiile în care cu transport gratuit ai elimina costurile cu biletele, controlorii și anumiți angajați din cadrul societății cu funcții de conducere etc. Asta ca sa nu mai vorbim de reducere poluării sau de descongestionarea traficului din oraș. Bineînțeles, toate acestea cu o conducere profesionistă la aceasta scietate. Sa ne traiti, domnule Cocheci, dar poate la conducerea altei societăți, ca la asta ne-a ajuns!”, mai spune Roxana Iliescu.

CITEŞTE ŞI: Continuă controale la transportatorii care circulă pe drumurile județene din Timiș! Luna trecută au fost date amenzi de aproape 50.000 de lei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.