Skip to main content

Video: Transformare spectaculoasă! Cum va arăta pasarela Gelu din Timişoara, după reabilitarea de 2,5 milioane de euro?

Săptămâna viitoare încep lucrările propriu-zise de reabilitare a pasarelei care leagă zona Dâmboviţa de cartierul Iosefin.

Este un contract în valoare de peste 12 milioane de lei, care va transforma radical, nu doar pasajul pietonal, ci întreaga zonă.

Şi asta pentru că lucrările includ şi amenajarea accesului dinspre Splaiul Nicolae Titulescu şi a celui dinspre Splaiul Sofocle.

Constructorul are la dispoziţie 6 luni, începând cu data de 18 aprilie, pentru a preda obiectivul modernizat şi adus la strălucirea de odinoară.

Calea pe pasarelă va fi compusă din zona carosabilă, cu lățimea variabilă între 5,40 m si 8,00 m, urmând să includă trasee pietonale, piste de biciclete, amenajări de iluminat public, scuaruri în partea centrală și spații verzi.

Se vor planta 14 arbori pitici în ghivece propriii și 40 de frasini.

Pasarela va fi prevăzută cu iluminat public arhitectural și parapete de protecție din oțel zincat. Rampele de acces la pod sunt proiectate astfel încât pe pasarelă să poată circula pietonii, bicicliștii, dar și persoanele cu mobilitate redusă.

„Pentru efectuarea lucrărilor va trebui să instituim și câteva restricții pentru circulația auto, velo și pietonală, care vor fi comunicate din timp. Am mai cerut constructorului să se organizeze foarte bine și să aibă grijă de spațiul verde, să-l afecteze cât mai puțin. Vom proteja copacii tineri din apropierea pasarelei. Am mutat deja o parte dintre ei și îi vom muta și pe ceilalți pe durata șantierului, pentru a nu fi afectați de utilajele grele. La finalul acestui șantier, locuitorii cartierului vor avea în sfârșit un pod modern, cu iluminat arhitectural și accesibil”, anunţa zilele trecute, viceprimarul Ruben Lațcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.