Skip to main content

Control la Primăria Timişoara, privind steagurile din oraș, după ce Dominic Fritz a dispus demolarea a trei catarge cu drapelul României

Controale la Primăria Timișoara, după ce edilul Dominic Fritz a dispus ca trei dintre catargele cu drapele, din intersecțiile din oraș, să fie demolate.

Ritivoiu a anunțat că va emite un ordin de prefect privind constituirea unei comisii mixte de control, cu participarea Poliției, pentru a verifica legalitatea arborării steagurilor în toate locațiile aparținând Primăriei Timişoara.

Subiectul steagurilor este unul delicat. Totuşi, nu poți, din poziția de primar al unui oraş ca Timişoara, ca pentru unii să fii mumă (steaguri arborate fără nicio noimă în fața Primăriei, în numele multiculturalismului), iar pentru noi – toți cei pe care ne bucură să vedem Tricolorul fluturând oriunde şi cât mai des – să fii ciumă. Nu poți să te tocmeşti la lege într-un caz, şi să o forțezi la maxim în altul. Nu am cum să opresc demontarea celor trei drapele din intersecții, dar putem să ne asigurăm că drapelul nostru va fi măcar respectat, acolo unde este arborat. Pentru că suntem într-o perioadă de sărbătoare şi intrăm în Săptămâna Mare, îi dau termen primarului Dominic Fritz ca până la Paştele Ordodox să aprofundeze legislația privind arborarea drapelului României şi să o pună în aplicare. După Paşte, o vom face noi”, spune prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu.

Vă reamintim că primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a dat o dispoziţie prin care cere înlăturarea a trei dintre cele şase catarge pe care flutură drapelul României, pe motiv că sunt amplasate ilegal.

Este vorba despre steagurile de la AEM, din Calea Şagului şi de la interescţia străzilor Holdelor şi Sfinţii Petru şi Pavel, care au fost instalate, în anul 2019, fără autorizaţie de construcţie. Ulterior, au început demersurile pentru intrarea în legalitate, însă lucrurile s-au blocat după ce administraţia Fritz a desfiinţat Direcţia Tehnică.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.