Skip to main content

Circ, muzică, teatru şi dans, pe străzile Timişoarei! Începe Festivalul Impuls!

Festivalul Impuls, proiect care își propune să dea viață culturii în cartierele timișorene începe joi, la Timişoara şi se desfăşoară în cartierele înțesate de istorie și frumusețe: Maria, Iosefin și Traian.

Evenimentul, organizat de Institutul Francez din România la Timișoara aduce împreună, o mulţime de acţiuni şi activități culturale captivante pentru comunitatea locală.

CITEŞTE ŞI: Toalete de lux, în Timişoara! Primăria dă jumătate de milion de lei pe două wc-uri publice

Primul eveniment al festivalului este Radio Live, un spectacol multimedia pus în scenă de către jurnalista Aurélie Charon și ilustratoarea Amélie Bonnin.

Spectacolul propune publicului patru povești de viață și prezintă patru tineri din Timișoara, activiști din întreaga lume, pe care îi aduce împreună în același timp și loc pentru a le prezenta ideile, conceptele și emoțiile.

Radio Live are loc în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș din oraș, pe 22 iunie, la ora 19:00

Festivalul Impuls propune timișorenilor și o școală de circ – un proiect inovator care îmbrățișează circul ca formă de educație non-formală, se concentrează pe dezvoltarea armonioasă a participanților – copii și adulți.

Prin jonglerii, acrobații și trapez, Școala de Circ ne provoacă să ne depășim limitele și să explorăm creativitatea prin mișcare autonomă și liberă exprimare.

În cadrul Festivalului Impuls, cortul Școlii de Circ va fi deschis în Piața Traian, între 1 și 4 iulie.

În cadrul festivalului, are loc „Școala de a ști cum”, cu ateliere de arhitectură participativă, între 1 și 7 iulie, la Casa de rugăciune a Sinagogii din Fabric.

Această inițiativă își propune să răspundă nevoilor contemporane într-un cartier în plin proces de renovare cum este Fabric.

Prin proiectul desfășurat în spațiul public, se evidențiază importanța implicării comunităților și locuitorilor ca puncte de convergență și succes ale acestor transformări.

Happy Manif este o altă reprezentație care ajunge la Timișoara, în Parcul regina Maria, pe 5 și 6 iulie.
Spectacolul Picioarele Paralele reprezintă o experiență coregrafică captivantă, un joc de rol grandios în dimensiune naturală.

În această creație, David Rolland și Valeria Giuga, dansatori, se alătură pentru a aduce la viață un spectacol de dans imersiv potrivit pentru copii și adulți deopotrivă.

Cu ghidajul coloanei sonore care le va răsuna în căști și sub îndrumarea celor doi dansatori, participanții vor călători prin istoria dansului: de la eleganța baletului romantic la improvizarea dansului contemporan, parcurgând și reprezentațiile excentrice ale pionierilor dansului postmodern – totul, menținând picioarele paralele!

CITEŞTE ŞI: Video: Protest al taximetriştilor, la Timişoara! Operatorii sunt revoltaţi din cauza concurenţei neloiale pe care le-o fac firmele de ridesharing

Ziua de 6 iulie aduce la Timișoara, în Piața Traian, un spectacol de dans contemporan și circ, alături de Le Plus Petit Cirque du Monde și Unfold Motion (de la ora 19:30), precum și un concert inedit.

Pe 7 iulie vor avea loc reprezentații de dans și circ de tip pop up, în Piața Victoriei din Timișoara.

Festivalul Impuls face parte din programul Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană și este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.