Skip to main content

Timișoreanul, Flavius Biea, va boxa pentru titlul mondial! Gala are loc în luna mai

Flavius Biea va boxa în 5 mai la Mioveni într-o gală ce i-ar putea aduce primul tiltu mondial din carieră, IBA World Title Middleweight Division.

Campionatul mondial IBA, deși considerat un titlu de treaptă, a ieșit din anonimat atunci când nume sonore ale nobilei arte și l-au adjudecat, Oscar de la Hoya, Arturo Gati, Roy Jones Jr și chiar Floyd Mayweather.

O eventuală victorie a bănățeanului în gala de la Mioveni, l-ar transforma pe Biea în cel de al cincilea campion mondial originar din România, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu.

Adversarul românului va fi, cel mai probabil, un ecuadorian, Abel Mina, care înaintea confruntării cu Biea are 16 victorii (8 KO) și doar două înfrângeri, fiind clasat în primii 90 din lume la categoria sa.

În cadrul aceleiași gale, fanii boxului îi vor putea urmări în ring și pe alți pugiliști români de top, Amansio Paraschiv, James Chereji, Florin Cardoș, Mirel Drăgan, Andrei Arădoaie, Claudiu Ienci, dar și pe Mihai Nistor, singurul român care l-a învins la amatori pe campionul mondial al greilor, Anthony Joshua.

Flavius Biea, care a anunțat că va rămâne fidel echipei de antrenori cu care s-a pregătit pentru gala de la Timișoara, columbianul Johnatan Martinez alături de Andrei Cherecheș, se arată încrezător în victorie, chiar dacă primul test pe care va trebui să îl treacă va fi al cântarului. 13 kilograme trebuie să slăbească Biea până la ora meciului pentru titlu mondial.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.