Skip to main content

Scandalul participării la deschiderea TM2023 continuă! Nici consilierii locali nu au primit invitaţii

Nicolae Robu a deschis Cutia Pandorei, prin anunţul că nu a fost invitat la evenimentele oficiale din deschiderea programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

Viceprimarul Cosmin Tabără s-a oferit să facă lumină în acest caz şi a anunţat în această dimineaţă, că a făcut verificări iar fostul edil a fost invitat.

“În urma postării mele de ieri, prin care am luat poziție pentru neinvitarea unor persoane care au avut o contribuție în obținerea acestui titlu, mi s-a confirmat că profesorul Nicolae Robu a fost invitat, invitația fiindu-i trimisă pe adresa de yahoo.com. Indiferent dacă nu și-a verificat această adresă de email sau a mințit cu bună știință, tocmai pentru a întreține acest război, putem spune că, prin afirmațiile făcute, Nicolae Robu și-a dat încă un GOL eventualei credibilități publice”, a scris Cosmin Tabără, pe facebook.

CITEŞTE ŞI: Timișoreanul, Flavius Biea, va boxa pentru titlul mondial! Gala are loc în luna mai

Ce nu spune Tabără este faptul că la Primăria Timişoara are probleme cu poşta electronică.

Şi consilierii locali, şi jurnaliştii au reclamat, în repetate rânduri că nu primesc toate informările pe mail.

Nici invitaţiile pentru deschiderea TM2023 nu au ajuns la toţi destinatarii.

“Eu nu am primit nicio invitaţie, dar în urmă cu o săptămână-două, m-a sunat o doamnă de la Primărie să confirm prezenţa. I-am spus că nu am primit niciun mail, i-am dat o altă adresă, iar în cele din urmă am primit invitaţia”, spune consilierul local PSD, Radu Ţoancă.

La fel a păţit şi Ştefan Sandu de la PNL, care nici nu ştie dacă invitaţia mai este valabilă, dat fiind faptul că nu a reuşit să repecte termenul limită pentru confirmare.

“M-a sunat cineva din Primărie, la începutul lunii februarie, ca să confirm că am primit e-mailul. Am spus că nu am primit şi i-am dat o altă adresă de e-mail, după care am confirmat prezenţa la eveniment. Nu ştiu dacă este sau valabilă confirmarea, pentru că nu am mai primit niciun feedback, iar eu am depăşit cu câteva zile termenul limită pentru confirmare”, a declarat pentru Sursa de Vest, Ştefan Sandu, consilier local PNL.

Nici Simion Moşiu nu a primit invitaţia pe e-mail, dar a fost anunţat verbal că ar fi pe lista de participanţi.

Însă dincolo de problemele tehnice, Moşiu critică modalitatea de transmitere a acestor invitaţii.

Ar fi fost mult mai elegant şi mai transparent ca participanţii la deschiderea TM2023 să primească invitaţii tipărite şi chiar personalizate.

“Este jenant că am ajuns în această situaţie. Pentru un astfel de eveniment, care este unul istoric, invitaţiile ar fi trebuit trimise în plic, cu antetul Primăriei şi al Capitalei Europene a Culturii. Nu are Primăria bani să trimită nişte plicuri?!? Bine că de Paşte şi de Crăciun, poate să trimită, dar nu şi pentru un astfel de eveniment. O invitaţie în plic arată respect şi faţă de oraş şi faţă de persoana căreia i te adresezi. Şi la nuntă trimiţi invitaţie tipărită, nu e-mail. Totuşi… este corespondenţă oficială… nu trebuie făcută prin mail. În plus, o astfel de listă cu invitaţi, ar fi trebuit să fie făcută publică, în presă”, a declarat Simion Moşiu, de la PNL.

Sunt totuşi şi consilieri mai norocoşi, care au primit invitaţia la timp şi au apucat să confirme prezenţa la evenimente.

Printre aceştia se numără şi Marius Craina de la Pro România.

“Am primit invitaţia pe adresa de hotmail. Am deschis-o, dar nu am apucat să confirm, însă după câteva zile am fost sunat de cineva de la Primăria, care m-a rugat să confirm”, a spus Craina.

CITEŞTE ŞI: Panică noaptea trecută, într-un bloc! Oameni treziți din somn și evacuați după ce un apartament a luat foc. Chiriașul e cel care a provocat incendiul

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.