Skip to main content

Timişoara, la mâna creditorilor Colterm! Dacă aceştia nu acceptă prelungirea contractului de distribuţie cu doar un an, oraşul rămâne fără agent termic din 2 iulie

Astăzi, pe masa consilierilor locali a ajuns proiectul de Hotărâre dintre Primăria Timişoara şi Colterm cu 3 ani pentru producţia agentului termic şi cu un singur an, pentru transport, distribuţie şi furnizare.

Deşi initial Fritz anunţa că reţeaua de distribuţie va fi operate o firmă nou înfiinţată, chiar de luna viitoare, între timp a realizat că este imposibilă realizarea transferului într-un timp atât de scurt.

Însă, varianta cu prelingirea contractului pe un an pune în pericol livrarea agentului termic, atrage atenţia reprezentantul administratorului judiciar.

CITEŞTE ŞI: Timișoara, promovată la Bruxelles, de Alexandru Tomescu! UVT anunţă evenimente de amploare, în inima Europei

Asta pentru că se schimbă termenii contractului în baza căruia creditorii societăţii de termoficare a Timişoarei au agreat planul de reorganizare.

“Aveţi un contract de delegare semnat de domnul primar, reprezentând municipiul Timişoara, si compania locală de termoficare, Colterm, prin domnul Mîţu, contract care s-a făcut în data de 15.10.2021, cu posibilitatea de prelungire 3 cu 3 ani. În 26.10.2021, Colterm a intrat în procedura de insolvenţă, la cererea debitoarei. Desigur că optiunea este la dumneavoastră, dar orice alt contract sau orice altă variant decât aceast, 3+3 ani, pe acre pot s-o argumentez, dar nu cred că are sens, având în vedere că societatea este în perioada de observaţie şi vrea să-şi facă un plan de reorganizare, prin administratorul special şi nu este, aşa cum zice domnul primar că nu lucrează nimeni cu Colterm, noi vom merge la comitetul creditor şi vom lua votul. Dacă votul este negativ, nu se semnează contractul, 3+1 an. Dacă votul este pozitiv şi se va face o contestaţie şi nu vom semna contractul de delegare. Nesemnând contractul de delegare pe 3+1 ani, aşa cum spuneţi, în data de 2 iulie nu vom mai da agent termic”, a explicat Bogdan Alic, reprezentantul administratorului judiciar.

Cei trei creditori sunt Administraţia Fondului de Mediu, Administraţia Finanţelor Publice şi EON.

Dacă doi dintre ei sunt de acord cu varianta propusă de municipalitate, cel de-al treilea ar putea să atace decizia.

Acest lucru nu se va întâmpla, dă asigurări viceprimarul Ruben Laţcău, care susţine că a discutat cu creditorii iar aceştia vor agrea prelungirea contractului de producţie pe 3 ani, iar a celui de distribuţie, doar pe un an.

„Această discuţie legată de votul creditorilor este una pe care o conştientizăm, o cunoaştem, împreună cu administratorul special si judiciar am avut mai multe discuţii în ultimele două luni. Desigur, au fost discuţii şi cu creditorii care sunt în comitet. Există în acest moment premisele ca acest contract asa cum este el prezentat şi supus votului să fie aprobat de comitet, adică de către toţi cei trei membri din comitet, în sensul acesta având mai multe confirmări şi mai multe discuţii directe”, a explicat viceprimarul Ruben Laţcău.

Într-un final proiectul a trecut, cu 15 voturi “pentru”, urmând ca cei trei creditori ai Colterm să decidă dacă agreauă sau nu, noul contract.

CITEŞTE ŞI: Bucurie mare pentru un bărbat care a pierdut o sumă importantă de bani! Un jandarm i-a găsit și i-a returnat în scurt timp

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.