Timişoara, la mâna creditorilor Colterm! Dacă aceştia nu acceptă prelungirea contractului de distribuţie cu doar un an, oraşul rămâne fără agent termic din 2 iulie
Astăzi, pe masa consilierilor locali a ajuns proiectul de Hotărâre dintre Primăria Timişoara şi Colterm cu 3 ani pentru producţia agentului termic şi cu un singur an, pentru transport, distribuţie şi furnizare.
Deşi initial Fritz anunţa că reţeaua de distribuţie va fi operate o firmă nou înfiinţată, chiar de luna viitoare, între timp a realizat că este imposibilă realizarea transferului într-un timp atât de scurt.
Însă, varianta cu prelingirea contractului pe un an pune în pericol livrarea agentului termic, atrage atenţia reprezentantul administratorului judiciar.
Asta pentru că se schimbă termenii contractului în baza căruia creditorii societăţii de termoficare a Timişoarei au agreat planul de reorganizare.
“Aveţi un contract de delegare semnat de domnul primar, reprezentând municipiul Timişoara, si compania locală de termoficare, Colterm, prin domnul Mîţu, contract care s-a făcut în data de 15.10.2021, cu posibilitatea de prelungire 3 cu 3 ani. În 26.10.2021, Colterm a intrat în procedura de insolvenţă, la cererea debitoarei. Desigur că optiunea este la dumneavoastră, dar orice alt contract sau orice altă variant decât aceast, 3+3 ani, pe acre pot s-o argumentez, dar nu cred că are sens, având în vedere că societatea este în perioada de observaţie şi vrea să-şi facă un plan de reorganizare, prin administratorul special şi nu este, aşa cum zice domnul primar că nu lucrează nimeni cu Colterm, noi vom merge la comitetul creditor şi vom lua votul. Dacă votul este negativ, nu se semnează contractul, 3+1 an. Dacă votul este pozitiv şi se va face o contestaţie şi nu vom semna contractul de delegare. Nesemnând contractul de delegare pe 3+1 ani, aşa cum spuneţi, în data de 2 iulie nu vom mai da agent termic”, a explicat Bogdan Alic, reprezentantul administratorului judiciar.
Cei trei creditori sunt Administraţia Fondului de Mediu, Administraţia Finanţelor Publice şi EON.
Dacă doi dintre ei sunt de acord cu varianta propusă de municipalitate, cel de-al treilea ar putea să atace decizia.
Acest lucru nu se va întâmpla, dă asigurări viceprimarul Ruben Laţcău, care susţine că a discutat cu creditorii iar aceştia vor agrea prelungirea contractului de producţie pe 3 ani, iar a celui de distribuţie, doar pe un an.
„Această discuţie legată de votul creditorilor este una pe care o conştientizăm, o cunoaştem, împreună cu administratorul special si judiciar am avut mai multe discuţii în ultimele două luni. Desigur, au fost discuţii şi cu creditorii care sunt în comitet. Există în acest moment premisele ca acest contract asa cum este el prezentat şi supus votului să fie aprobat de comitet, adică de către toţi cei trei membri din comitet, în sensul acesta având mai multe confirmări şi mai multe discuţii directe”, a explicat viceprimarul Ruben Laţcău.
Într-un final proiectul a trecut, cu 15 voturi “pentru”, urmând ca cei trei creditori ai Colterm să decidă dacă agreauă sau nu, noul contract.
Lasă un răspuns