Skip to main content

Timişoara, capitala Educaţiei! Proiectul Merito ajunge în oraşul de pe Bega

În perioada 4-6 noiembrie 2022 are loc prima ediţie a Forumului MERITO de Vest, un eveniment educațional ce aduce în prim plan tema competențelor necesare în secolul al XXI-lea.

Creativitate, colaborare sau gândire critică sunt câteva dintre competențele necesare în rândul profesorilor, pentru a fi cultivate elevilor, care se vor regăsi în temele atelierelor experienţiale şi interactive de învățare colaborativă, de la profesori pentru profesori şi pentru elevi.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Ajutor! Strigătul disperat care pus pe jar scafandri, pompieri şi medici

Ziua de 4 noiembrie este dedicată atelierelor pentru elevii din clasele primare, în data de 5 noiembrie au loc atelierele pentru profesori și elevi de liceu, iar în data de 6 noiembrie este dedicată dezvoltării comunității educaționale locale.

În cadrul acestui eveniment, Proiectul Merito și Asociația Inițiativă în Educație în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar Timiș, Inspectoratul Județean Școlar Arad și cu Casa Corpului Didactic Timiș vă invită la următoarele activități:

• Deschidere ,,Forumul Merito de Vest” (5 noiembrie 2022, de la ora 10:00 – 12:00, la Cinema Victoria din Timișoara)

Invitați speciali în deschidere:


• Mariuca Talpeș, Bitdefender România, reprezentant Romanian Business Leaders, Fondator al Proiectului Merito

• Cosmin Chiriță, Manager al Proiectului Merito

• Florin Ghindă, Fondator România Pozitivă, facilitator și trainer

• Ateliere educaționale de învățare colaborativă, dedicate cadrelor didactice și elevilor din învățământul școlar primar, gimnazial și liceal, desfășurate în paralel

(5 noiembrie 2022, de la ora 14:00 – 17:00, la sediul INCUBOXX )

Organizatorii au pregătit pentru ziua de sâmbătă, 5 octombrie 2022, opt ateliere educaționale pentru comunitatea locală din Timișoara.

CITEŞTE ŞI: Semnal de alarmă tras de medicii neurologi! Lipsa scrisului de mână te îmbolnăveşte

Vor avea loc ateliere educaționale pentru elevi și tineri, precum și ateliere pentru cadre didactice care abordează teme precum ,,învățare prin colaborare, la pas prin univers, gamificarea învățării, trezirea curiozității elevilor, activități STEM, STEAM și STREAM, stiințe spațiale și dezvoltarea gândirii critice.”
Înscrieri pentru participarea cadrelor didactice se face prin completarea următorului formular: https://forms.gle/s5HC56kXz5CUz79G6. Există un număr limitat de locuri!

Forumul Merito implică peste 150 de cadre didactice și 100 de elevi în activitățile organizate, creând contexte de colaborare și interacțiune.

Profesori Merito invitați în cadrul proiectului:

• Adriana Bălaj, profesoară de Istorie în Timișoara;

• Alina Hoară, profesoară pentru învăţământul primar în Sibiu;

• Andrada Mazilu, profesoară pentru învăţământul primar în Timișoara;

• Coziana Zaharia, profesoară pentru învăţământul primar în Bucureşti;

• Cristina Dudan, profesoară de Biologie, de gimnaziu, în Făgăraș;

• Ioana Baboș, profesoară pentru învăţământul primar în Zalău;

• Iulia Măndăşescu, profesoară pentru învăţământul special în Bucureşti;

• Marișca Morari, profesoară pentru învăţământul preşcolar în Baia Mare;

• Simona Ivaşcu, profesoară de Fizică, de liceu, în Timişoara;

• Sorin Haiduc, profesor de Matematică, de liceu, în Arad;

• Tatiana Cauni, profesoară de Limba și Literatura Română, de liceu, în Baia Mare;

• Teodora Coman, profesoară de Limba și Literatura Română, de gimnaziu, în Sibiu;

Proiectul MERITO este o cauză de transformare a meseriei de profesor, în sensul de a o recredibiliza, prin recunoaşterea dascălilor valoroşi, şi a o profesionaliza, prin propagarea expertizei lor în breasla de cadre didactice (www.merito.ro) – un proiect al Fundaţiei Romanian Business Leaders (www.rbls.ro).

Atelierele și activitățile din proiectul „Forumul Merito de Vest” nu presupun o taxă de participare.

Proiectul ,,Forumul Merito de Vest” face parte din programul „Educația e cheia”, finanțat de Centrul de proiecte Timișoara prin Programul general de finanțare nerambursabilă pentru acțiuni, proiecte și programe pentru comunitate „Impuls în comunitate” și este co-finanțat de asociația Romanian Business Leaders.

Mai multe detalii despre programul proiectului şi despre speakerii invitaţi puteţi găsi pe site-ul www.inedu.ro și pe pagina de Facebook a asociației https://facebook.com/InitiativaInEducatie/, precum și pe pagina Proiectul Merito.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.

Zeci de evenimente dedicate Revoluției, în luna decembrie, la Timișoara! Vezi aici programul

Instituțiile de cultură din subordinea Primăriei Timișoara, împreună cu asociațiile de revoluționari și cu alți parteneri locali, organizează luna aceasta o serie de evenimente dedicate Revoluției.

Trei zile de evenimente culturale, marca UVT, în weekendul ce marchează închiderea TM2023

Începând de astăzi și până duminică, inclusiv, Timișoara marchează închiderea programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.