Skip to main content

Timişoara are primii 29 de kilometri de reţea de termoficare reabilitaţi şi nicio veste despre următorul tronson care va fi modernizat

Primăria Timișoara anunţă finalizarea lucrărilor de înlocuire a celor 29 de kilometri de reţea primară şi secundară, prevăzute în cea de-a doua fază a proiectului de retehnologizare a Colterm.

Reabilitarea rețelelor de termoficare a avut loc în mai multe zone ale orașului: centrală, Bucovina, Torontalului, Aradului, P-ța Romanilor – P-ța Aurel Vlaicu – Baba Dochia, Telegrafului – Dorobanților, Steaua, Calea Șagului, Mureș – Musicescu, Traian Vuia – Mureș – Miloia, Odobescu, P-ța Crucii – P-ța Bălcescu.

CITEŞTE ŞI: Slugărnicie, prostie sau manipulare ieftină? Cum a încercat “experta” în comunicare de la Centrul de Proiecte, să deturneze un eveniment de prestigiu?

Proiectul de retehnologizare a Colterm a început în anul 2013, iar în prima prima etapă au fost modernizate opt pompe de transport termoficare CET Timișoara Centru și CET Timișoara SUD, retehnologizate două cazane de apă fierbinte (CAF2 și CAF4) din CET Centru şi trei cazane de abur CA1, CA2, CA3 din CET Sud şi a fost instalată o unitate nouă de desulfurare în CET Sud.

A doua etapă, trebuia să înceapă în 2017, însă au fost amânată pentru martie 2021, din cauză că programele de finanţare europeană 2014-2020 au fost decalate.

În octombrie 2022, primarul Dominic Fritz anunţa extinderea proiectului, cu etapa a treia.

Atunci, a lansat licitaţia pentru întocmirea studiului de fezabilitate, contra sumei de 80.000 de euro.

Se vorbea despre reabilitarea a încă 29 de kilometri de reţea, iar valoarea estimată a lucrărilor era de 200 de milioane de lei.

Până acum însă, nu s-a întâmplat nimic.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.