Skip to main content

Forfotă mare în şcolile şi grădiniţele din Timişoara! Muncitorii lucrează pe brânci, pentru ca noul an şcolar să înceapă fără probleme

Peste două săptămâni va suna din nou clopoţelul, iar în şcoli şi grădiniţe se fac ultimele pregătiri pentru ca elevii şi preşcolarii să aibă parte de cele mai bune condiţii.

Cei mai norocoşi sunt micuții de la grădinițele PP28, PP31, PP45 și PP48 și de la Şcoala Gimnazială 4 unde lucrările sunt deja gata.

În schimb, alte unităţi sunt încă în şantier, dar viceprimarul Ruben Laţcău anunţă că muncitorii au ajuns pe ultima sută de metri cu intervenţiile.

“Mai lucrăm doar la grădinițele PP28 și PP31, dar totul va fi gata până la începutul noului an școlar. În plus, au loc diverse alte reparații, precum cele de înlocuire a rețelei electrice și a țevilor sau la rețeaua de canalizare, în alte unități de învățământ: grădinița PP53 și școlile gimnaziale 18, 20 și 21. În programul de intervenții și reparații se mai află: grădinița PP14, PP33, Liceul Ferdinand, Liceul Moisil, Liceul Sportiv, Liceul Tehnologic Regele Ferdinand I, Liceul de Arte Plastice, școlile gimnaziale 20, 30 și 27, Colegiul C.D Loga, Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic J.L. Calderon”, a scris Ruben Laţcău, pe facebook.

Edilul aminteşte şi de stadiul construcţiilor noi care le vor asigura elevilor tot confortul necesar, atunci când vor fi gata.

„Ridicăm corpuri noi de clădire la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau pentru Școala Gimnazială Nikolaus Lenau, la Școala Generală nr.13 și la Școala Gimnazială nr.30. Mai mult, construim de la zero o școală: Liceul Waldorf, cu 8 săli de clasă, 12 laboratoare, ateliere și cabinete, săli afterschool și o sală multifuncțională. Printre grădinițele care au beneficiat de investiții se numără PP33, unde lucrările de extindere, reparații și reabilitare termică vor fi gata până începe noul an școlar. Un alt proiect în execuție este cel de reabilitare fațade, acoperiș și tâmplărie la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva””, a mai spus Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.