Skip to main content

Peste 100 de ghivece cu cannabis, descoperite de polițiști în livada unei case închiriate! Proprietarul a găsit cultura și a alertat autoritățile

Trei bărbați din Timiș, acuzați de cultivare de droguri de risc și deținere de droguri de mare risc, au fost reținuți de polițiști!

Mai exact, cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 40 de ani au închiriat o casă din satul Bărbosu (comuna Ramna), județul Caraș-Severin, unde au înființat o plantație de cannabis cu semințe aduse ilegal din Spania.

Proprietarul casei a venit sâmbătă dimineața pentru a culege prunele din livadă, când a descoperit ghivecele cu droguri. A alertat imediat Poliția.

În dimineața de 26 august, la ora 06.57, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, de 27 de ani, din Bocșa despre faptul că deține un imobil în satul Bărbosu, comuna Ramna, pe care, în acest an, l-a închiriat unor persoane din municipiul Timișoara, ale căror date de identificare nu le cunoaște, iar, în acea dimineață, când s-a deplasat la imobilul în cauză pentru a-și culege producția de prune, în livadă a găsit mai multe ghivece cu plante cu aspect de cannabis. Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa, care a constatat că cele sesizate se confirmă, în livada bărbatului fiind descoperite 103 ghivece cu plante de canabis, precum și diferite cantități de fragmente vegetale și muguri de plantă uscată”, transmite IPJ Caraș-Severin.

Când au ajuns la fața locului, polițiștii au identificat și un bărbat, de 40 de ani, din Jebel, care ar fi fost lăsat de chiriași să asigure paza imobilului respectiv.

Totodată, polițiștii au observat în proximitatea casei o mașină înmatriculată în Timiș, care, la vederea acestora, a părăsit zona. Oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului, l-au oprit în localitate și au stabilit că, la volanul acestuia, se afla un bărbat, de 33 de ani, din județul Timiș. În mașină au fost descoperite droguri, iar șoferul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat rezultat pozitiv pentru THC. Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

Din cercetări a reieșit că, în luna iulie, unul dintre bănuiți, ar fi racolat două persoane, constituind un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Conform procurorilor DIICOT, în perioada iulie – august 2023, liderul grupului ar fi achiziționat din Spania o cantitate importantă de semințe și a înființat și întreținut mai apoi cultura de cannabis. Ceilalți doi bărbați l-au ajutat la supravegherea și udarea plantelor.

Din cercetări s-a stabilit faptul că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 33 şi 40 de ani, toţi din județul Timiş, ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis, în vederea comercializării către diferite persoane, precum şi pentru consumul propriu. La data de 27 august 2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a persoanei care a inițiat grupul infracțional organizat, iar față de ceilalți doi a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. În aceeași zi, propunerea a fost admisă, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă, a liderului grupului”, transmite DIICOT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.