Skip to main content

”Teatrul” de Pascal Rambert – o nouă producție TGST, prima din stagiunea viitoare!

Teatrul German de Stat Timișoara anunță o nouă colaborare internațională, de data aceasta cu dramaturgul și regizorul francez Pascal Rambert, unul dintre cei mai apreciați, la nivel mondial, profesioniști din domeniul teatral.

Teatrul este un spectacol montat special pentru trupa Teatrului German, cu gândul la actorii teatrului și la semnificația acestei instituții în istoria României. La sfârșitul repetiției unei piese de teatru, compania pregătește petrecerea de ziua de naștere a uneia dintre actrițe – o ocazie perfectă pentru această comunitate mică de artiști de a încrucișa istoriile personale și colective, de a vedea cum a trecut timpul și ce a semnificație a avut acest lucru asupra lor. Spectacolul este o coproducție a Teatrului German de Stat Timișoara cu Institutul Francez din Timișoara și Structure production din Franța.

Premiera spectacolului va avea loc joi, 14 septembrie, de la ora 19.30.

Pascal Rambert (1962) este un scriitor, coregraf și regizor francez de teatru și film. Din 2007 până în 2016, a fost director al T2G-Théâtre de Gennevilliers, pe care l-a transformat într-un centru dramatic național de creație contemporană, un loc dedicat exclusiv artiștilor în viață (teatru, dans, operă, artă contemporană, cinema).

Structure production – pascal rambert & pauline roussille este asociat cu Théâtre des Bouffes du Nord, Paris. Din ianuarie 2017 este artist partener la Théâtre des Bouffes du Nord din Paris, din septembrie 2016 până în 2020 la El Pavón Teatro Kamikaz (Spania), din 2014 dramaturg partener la Teatrul Național din Strasbourg și din 2022 artist partener la Piccolo Teatro (Milano, Italia).

Spectacolele lui Pascal Rambert sunt create și prezentate în Franța și la nivel internațional: Europa, America Centrală, America de Sud, Africa de Nord, Rusia, Asia, Orientul Mijlociu.

Textele sale sunt publicate în Franța la editura Solitaire Intempestifs și, de asemenea, traduse și publicate în numeroase limbi: engleză, rusă, italiană, germană, japoneză, mandarină, croată, slovenă, poloneză, portugheză, daneză, spaniolă, catalană, olandeză, thailandeză, cehă și greacă.

A primit numeroase premii pentru opera sa, printre care, în 2013, Premiul de autor la Palmarès du Théâtre pentru piesa Clôture de d’amour, în 2015, Premiul anual pentru literatură și filosofie al Academiei Franceze pentru piesa Repetiție, iar în 2016, Premiul de teatru al Academiei Franceze pentru întreaga sa operă. Un alt spectacol scris și regizat de Pascal Rambert – Sfârșitul iubirii – a fost prezentat anul trecut în cadrul Festivalului de Teatru European Eurothalia.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.