Skip to main content

”Teatrul” de Pascal Rambert – o nouă producție TGST, prima din stagiunea viitoare!

Teatrul German de Stat Timișoara anunță o nouă colaborare internațională, de data aceasta cu dramaturgul și regizorul francez Pascal Rambert, unul dintre cei mai apreciați, la nivel mondial, profesioniști din domeniul teatral.

Teatrul este un spectacol montat special pentru trupa Teatrului German, cu gândul la actorii teatrului și la semnificația acestei instituții în istoria României. La sfârșitul repetiției unei piese de teatru, compania pregătește petrecerea de ziua de naștere a uneia dintre actrițe – o ocazie perfectă pentru această comunitate mică de artiști de a încrucișa istoriile personale și colective, de a vedea cum a trecut timpul și ce a semnificație a avut acest lucru asupra lor. Spectacolul este o coproducție a Teatrului German de Stat Timișoara cu Institutul Francez din Timișoara și Structure production din Franța.

Premiera spectacolului va avea loc joi, 14 septembrie, de la ora 19.30.

Pascal Rambert (1962) este un scriitor, coregraf și regizor francez de teatru și film. Din 2007 până în 2016, a fost director al T2G-Théâtre de Gennevilliers, pe care l-a transformat într-un centru dramatic național de creație contemporană, un loc dedicat exclusiv artiștilor în viață (teatru, dans, operă, artă contemporană, cinema).

Structure production – pascal rambert & pauline roussille este asociat cu Théâtre des Bouffes du Nord, Paris. Din ianuarie 2017 este artist partener la Théâtre des Bouffes du Nord din Paris, din septembrie 2016 până în 2020 la El Pavón Teatro Kamikaz (Spania), din 2014 dramaturg partener la Teatrul Național din Strasbourg și din 2022 artist partener la Piccolo Teatro (Milano, Italia).

Spectacolele lui Pascal Rambert sunt create și prezentate în Franța și la nivel internațional: Europa, America Centrală, America de Sud, Africa de Nord, Rusia, Asia, Orientul Mijlociu.

Textele sale sunt publicate în Franța la editura Solitaire Intempestifs și, de asemenea, traduse și publicate în numeroase limbi: engleză, rusă, italiană, germană, japoneză, mandarină, croată, slovenă, poloneză, portugheză, daneză, spaniolă, catalană, olandeză, thailandeză, cehă și greacă.

A primit numeroase premii pentru opera sa, printre care, în 2013, Premiul de autor la Palmarès du Théâtre pentru piesa Clôture de d’amour, în 2015, Premiul anual pentru literatură și filosofie al Academiei Franceze pentru piesa Repetiție, iar în 2016, Premiul de teatru al Academiei Franceze pentru întreaga sa operă. Un alt spectacol scris și regizat de Pascal Rambert – Sfârșitul iubirii – a fost prezentat anul trecut în cadrul Festivalului de Teatru European Eurothalia.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.