Skip to main content

Teatru non-stop, la Timişoara! S-au pus în vânzare biletele pentru spectacolele care se vor juca fără întrerupere, timp de 25 de ore

În 30 septembrie – 1 octombrie 2023 va avea loc, la Timișoara, a XIII-a ediție a „25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP” un festival al teatrelor independente organizat de Asociația Bis (BIS Teatru).

Prima ediție a avut loc la Sibiu, în primăvara anului 2011, de Ziua Mondială a Teatrului, iar de atunci, conceptul de “teatru nonstop” a atras un public divers prin ineditul său: spectacolele au loc fără încetare, timp de 25 de ore sau chiar mai mult.

Se joacă teatru la miez de noapte, la miez de zi, la 5 dimineața.

2023, anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii este momentul în care, deloc întâmplător, festivalul are loc și în orașul de pe Bega.

Vor participa zeci de artiști tineri din: Sibiu, Timișoara, București, Cluj- Napoca, Petroșani, Republica Moldova, Uganda. Nu mai puțin de 21 de evenimente vor avea loc în 10 spații din oraș.

Festivalul se deschide cu comedia EXTRACONJUGAL a Teatrului de Artă București, care va avea loc în 30 septembrie, la ora 19:00, în sala de concerte a Liceului Ion Vidu. Multipremiatul spectacol îi are în distribuție pe Andreea Mateiu și George Constantinescu.

Maratonul va continua cu prima parte a trilogiei BIS Teatru, spectacolul NĂSCUT ÎN ’90 care va începe la ora 22 și 22 de minute în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

A doua parte a trilogiei, NĂSCUT ÎN 2000, este programată după miezul nopții, în Sala Teatrului German. Scenariile ambelor spectacole au fost create într-un proces de colaborare între regizorul Bogdan Sărătean și actorii din echipă.

Prima parte a trilogiei are în distribuție trei actori născuți în anul 1990 fiind construită pe antinomia dintre inocența specifică vârstei copilăriei și realitatea socio-politică gri a anilor ’90.

A doua parte (NĂSCUT ÎN 2000) este construită pe tema maternității, având în distribuție patru actrițe, mame a cinci prunci născuți în acest mileniu: Andrada Grosu, Aneea Axentea, Alexandra Roatiș, Sharom Bukirwa.

Târziu în noapte, la ora 02:00, spectatorii sunt invitați în Sala Studio a Teatrului Maghiar la un spectacol produs de Centrul Replika București în parteneriat cu Beznă Theatre Londra.

One-woman show-ul VINOVAT,-Ă, confruntă criza schimbărilor climatice printr-o partitură care îmbină emoția cu forța și carisma actriței Oana Pușcatu.

În același timp vor începe spectacolele nocturne la CUIB D’Arte. Un performance muzical (Beat Bukowski), un show de improvizație (IMPROSTORY), un spectacol comunitar (ORAȘUL MEU) și un experiment multimedia (CINEMATLICUM) vor întregi tabloul festivalului, transformând îndrăgitul local de pe strada Mărășești într-un veritabil cuib al artiștilor, al inovației și a bunei dispoziiții.

Noaptea va fi deschisă de omul-orchestră Charlie Fălămaș, care va multiplica muzical poemele lui Charles Bukowski și va fi închisă de inegalabilul Matli MC, cu un show experimental recomandat exclusiv insomniacilor, care va începe la ora 6 dimineața.

Dis de dimineață, la ora 09:30 timișorenii sunt invitați în Piața Unirii să rostească și să asculte poezie alături de actori.

POEZIE LA MICUL DEJUN este evenimentul de suflet care precede ÎNVIORAREA în cadrul căreia cei mai tineri participanți, îmbrăcați în pijamale se vor pregăti pentru o lungă zi teatrală, sub coordonarea actorului Bogdan Constantin Tălmaciu.

Cei mai tineri spectatori sunt așteptați la ora 11:00 în Piața Sf. Gheorghe la ANAZ ȘI DRAGONUL, o feerie Bis Teatru, care îi are în distribuție pe Diana Cătănescu și pe tânărul actor timișorean Alexandru Romescu, proaspăt premiat la Gala Tânărului Actor.

Seniorii vor avea momentul lor de bucurie în festival. Teatrul de Artă București va prezenta pentru beneficiarii unui cămin de vârstnici un spectacol inspirat din pamfletele lui Constantin Tănase.

În miezul zilei, la ora 12:00, în Sala Liceului Ion Vidu, începe secțiunea dedicată cu precădere adolescenților.

Trupa Fabrica de Teatru din Sibiu va prezenta două spectacole, urmând ca la ora 16:00 publicul tânăr din Timișoara să fie martor la un moment cu o încărcătură emoțională deosebită: premiera absolută a spectacolului SOARE CU DINȚI semnat de Studiourile Ferentari din București.

Producția documentează cazul real al lui Claudiu Dumitrescu, adolescentul din Ferentari care în urma unor decizii și întâmplări nefericite ajunge la Penitenciarul Rahova. Prin intermediul experienței teatrale el este reabilitat, pe viu, în fața spectatorilor.

La toate cele trei spectacole accesul este liber pentru elevi și studenți.

Festivalul se încheie în forță cu suprapunerea a două dintre cele mai apreciate și reprezentative producții din peisajul teatral actual.

La ora 18:00, în Sala Teatrului German, Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca, prezintă VISUL, un spectacol care a fost de curând distins cu Premiul Radio România Cultural pentru categoria Teatru.

La ora 19:00, la Scârț Loc Lejer, AUĂLEU (companie teatrală independentă timișoreană de curând laureată a premiilor UNITER) prezintă spectacolul fenomen GRAND HOSTEL TIMIȘOARA.

Nu întâmplător, versiunea de pe Bega a festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP se încheie cu un spectacol reprezentativ pentru orașul Capitală Europeană a Culturii, care s-a jucat cu casa închisă de la premiera din aprilie 2022.

Timișoara este de asemenea reprezentată de Teatrul Thespis, care va juca în 30 septembrie, la ora 23:00, la Casa Studenților în sala studio care poartă numele fondatorului său: Diogene Bihoi.

Sala cu pricina este de altfel spațiul în care în urmă cu 20 de ani, în primăvara anului 2003, în mediul teatral studențesc, la inițiativa Thespis, a avut loc primul maraton teatral care a inspirat ulterior conceptul festivalului organizat la Sibiu începând cu anul 2011.

Biletele sunt deja puse în vânzare online pe iabilet.ro cu prețuri începând de la 20 de lei.

Pentru spectacolul Auăleu GRAND HOSTEL TIMIȘOARA, nu sunt disponibile bilete online.

Accesul se face pe baza unei rezervări telefonice la numărul 0751892340, în virtutea celebrei sintagme: ”Veniți mulți, locuri puține!”

În curând vor fi puse în vânzare un număr limitat de abonamente valabile pentru toate evenimentele (mai puțin pentru spectacolul Auăleu) la prețul promoțional de 150 de lei.

Programul este disponibil pe pagina festivalului (www.facebook.com/respira.teatru) și pe site-ul bisteatru.ro. Detalii pot fi găsite și pe www.facebook.com/BisTeatru.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.