Skip to main content

Începe Tabăra de Robotică UVT Open Robotics Intelligent Grid! De mâine și până duminică, peste 150 de elevi din întreaga țară se luptă în invenții

Cea de-a 5-a ediție a Taberei de Robotică UVT Open Robotics Intelligent Grid va avea loc în perioada 6-10 septembrie, având ca temă “The future city of tomorrow”.

Evenimentul este realizat de UVT, alături de echipa de robotică CSH din cadrul Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” Timișoara.

Competițiile de robotică sunt o invitație deschisă, adresată cu precădere tinerilor liceeni, pentru a-și proba creativitatea și inventivitatea în construirea noilor roboți, funcționali și deplin versatili. Suntem conștienți că proiectul Taberei de Robotică Open Robotics Intelligent Grid a evoluat și s-a dezvoltat organic, datorită pasiunii speciale pe care participanții o au pentru lumea roboticii. Publicul timișorean va avea ocazia să admire din nou precizia și ingeniozitata cu care echipele participante își vor conduce roboții, în cadrul competiției desfășurată pe parcursul zilei de 9 septembrie. Mai apoi, vă așteptăm la UVT, în seara aceleiași zile, pentru o ceremonie de premiere în care publicul îi va aprecia pe competitorii echipelor participante. Vă așteptăm într-un spațiu urban al viitorului, dedicat pasiunii pentru roboți!”, spune tectorul UVT, Marilen Pirtea.

În cadrul evenimentului, 150 de elevi, membri ai echipelor de robotică din licee din întreaga țară, se vor implica activ în pregătirea de workshop-uri și competiții pe echipe, alături de voluntari. Timp de 48 de ore, tinerii talentați își vor pune imaginația și priceperea în construirea de roboți care urmează să se încadreze în tema specificată. Detaliile legate de temă vor fi dezvăluite în dimineața competiției.

Pe parcursul celor 48 de ore, echipele vor lucra în cadrul procesului construirii roboților și vor participa la workshop-uri oferite de companii locale din Timișoara. Aceste sesiuni vor aborda subiecte legate de inovație și tehnologie.

În data de 9 septembrie, începând cu ora 10:00, fiecare echipă va susține 6 meciuri, având oportunitatea de a demonstra abilitățile roboților pe care i-au creat pe parcursul taberei.

Ceremonia de premiere va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, în data de 9 septembrie, începând cu ora 19:30. În aceeași seară, va fi anunțată și tema pentru concursul internațional de robotică FIRST Tech Challenge, o competiție ce reprezintă un moment așteptat de toate echipele prezente, care obțin în fiecare an rezultate notabile, atât la nivel național, cât și internațional.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.

Descoperă beneficiile crioterapiei, la cel mai modern salon din Dumbrăvița! XCrio este destinaţia perfectă, pentru sănătate și frumusețe

În inima comunei Dumbrăvița, pe strada Petofi Sandor, nr 95, un nou salon de crioterapie își deschide porțile, şi promite o experiență revitalizantă și de ultimă generație pentru toți cei care sunt în căutarea unor metode inovatoare de îmbunătățire a stării de sănătate și de frumusețe.